Vas muči napihnjenost? Kako lahko pomaga probiotik?


  • Vas muči napihnjenost? Kako lahko pomaga probiotik?

Vas muči napihnjenost? Kako lahko pomaga probiotik?

Probiotik je lahko eden od najučinkovitejših načinov boja proti napihnjenosti. Napihnjenost je pogosta težava, ki lahko prizadene ljudi vseh starosti, spolov in okolij. To je občutek polnosti, nelagodja in/ali plinov. Povzročajo ga lahko različne stvari, simptomi pa so lahko od blagih do hudih. Napihnjenost je običajno povezana s prebavnimi težavami in je lahko zelo neprijetna in celo sramotna. Na srečo obstajajo načini za zmanjšanje ali celo odpravo napihnjenosti.

ženska leži s bolečinami v trebuhu

Vas muči napihnjenost? (Vir: EV)

Kaj je napihnjenost in kaj jo povzroča?

Napihnjenost je občutek polnosti in napetosti v trebuhu. Povzročajo jo lahko različni dejavniki, vključno z izbiro prehrane, alergijami na hrano, prebavnimi motnjami in zaprtjem. Napihnjenost lahko sproži uživanje nekaterih živil z veliko sladkorja in maščob, kot so predelana živila in hitra hrana. Tudi prehitro prehranjevanje in nepravilno žvečenje hrane lahko povzročita napihnjenost. V nekaterih primerih je lahko napihnjenost posledica zdravstvenih težav, kot so sindrom razdražljivega črevesja, celiakija in intoleranca na laktozo. K napihnjenosti lahko prispevata tudi stres in tesnoba.

ženska se drži za boleč trebuh

Težave s črevesjem so vse pogostejše (Vir: EV)

Simptomi napihnjenosti

Simptomi napihnjenosti se lahko razlikujejo od osebe do osebe. Pogosti simptomi so občutek polnosti, napetost v trebuhu, bolečina ali nelagodje in bruhanje. Drugi simptomi so trebušni krči, slabost, napenjanje in zgaga. Resnost simptomov je lahko od blagih do hudih.

moški pije kavo

Vas po kavi peče zgaga? (Vir: EV)

Kaj je zgaga in kako je povezana z napihnjenostjo?

Zgaga je pekoč občutek v prsih, ki ga običajno povzroči refluks kisline. Do kislega refluksa pride, ko se želodčna kislina vrača v požiralnik. To lahko povzroči pekoč občutek ali nelagodje v prsih. Zgaga je običajno povezana z napihnjenostjo, saj lahko povzroči vračanje želodčne kisline v požiralnik, kar lahko povzroči napihnjenost trebuha.

moški se drži za boleč trebuh

Zgaga ima močan pekoč občutek, ki se lahko prelevi v pravo bolečino, če ne ukrepamo pravi čas (Vir: EV)

Kaj je probiotik?

Probiotik je živ mikroorganizem, ki je koristen za telo. Probiotike najdemo v nekaterih živilih, kot so jogurt, kefir in druga fermentirana živila, pa tudi v obliki prehranskih dopolnil. Probiotiki lahko pomagajo uravnovesiti bakterije v črevesju, kar lahko pomaga izboljšati prebavo in zmanjšati napihnjenost.

Prednosti jemanja probiotika

Jemanje probiotika lahko prinese številne koristi, med drugim zmanjšanje napihnjenosti, boljšo prebavo in boljše delovanje imunskega sistema. Jemanje probiotika lahko pomaga tudi pri zmanjšanju vnetja v telesu, kar lahko pomaga zmanjšati simptome napihnjenosti. Poleg tega lahko probiotiki pomagajo vzpostaviti ravnovesje dobrih bakterij v črevesju, kar lahko pomaga zmanjšati simptome napihnjenosti.

moški je hamburger

Se tudi vi vse pogosteje srečujete s problemom zgage po prehrani? (Vir: EV)

Kako izbrati pravi probiotik

Izbira pravega probiotika je lahko zapletena, saj je na voljo veliko različnih vrst in blagovnih znamk. Pomembno je, da opravite raziskavo in izberete probiotik, ki je zasnovan za pomoč pri napihnjenosti. Poiščite probiotik, ki vsebuje kombinacijo različnih vrst probiotikov, saj lahko tako dobite največ koristi. Pomembno je tudi, da izberete probiotik visoke kakovosti, ki je bil preizkušen glede varnosti in učinkovitosti.

žensko v pisarni boli trebuh

K napihnjenosti lahko prispevata tudi stres in tesnoba. (Vir: EV)

Nasveti za jemanje probiotika

Pri jemanju probiotika je pomembno upoštevati navodila na embalaži. Prav tako je pomembno, da probiotik jemljete redno in vsak dan ob istem času. Poleg tega je pomembno, da probiotik jemljete s hrano, saj lahko to pripomore k boljši absorpciji probiotika. Pomembno je tudi, da pijete veliko vode in se prehranjujete uravnoteženo, da bo probiotik učinkovito deloval.

Živila, ki lahko pomagajo pri napihnjenosti

Poleg jemanja probiotika obstajajo nekatera živila, ki lahko pomagajo zmanjšati napihnjenost. Uživanje živil, ki vsebujejo veliko vlaknin, kot so sadje, zelenjava in polnozrnata živila, lahko pomaga zmanjšati napihnjenost. Poleg tega lahko uživanje živil, bogatih s probiotiki, kot so jogurt, kefir, kislo zelje in kimči, pomaga vzpostaviti ravnovesje dobrih bakterij v črevesju. Tudi uživanje živil, ki vsebujejo veliko magnezija, kot so oreščki, semena in zeleni listi, lahko pomaga zmanjšati napihnjenost.

Ali s hrano zaužijemo zadostno količino dobrih bakterij?

S hrano, ki jo zaužijemo si je pogosto težko zagotoviti primeren vnos dobrih bakterij. Poleg tega je tu še dejstvo, da lahko zaužijemo žive bakterije, vendar bi morali popiti ogromne količine jogurta, da bi zagotovili pozitiven učinek, še posebej, če upoštevamo naslednje:

• zaradi pasteriziranja mnoge najbolj razširjene znamke jogurta ne vsebujejo kultur živih organizmov, 

• laboratorijski testi so dokazali, da mnogi mlečni izdelki vsebujejo le minimalne količine potrebnih bakterij,

• prekuhana živila ne vsebujejo živih organizmov, zato bi vsak mlečni izdelek morali zaužiti surov, če bi si hoteli zagotoviti probiotsko korist,

• dobre bakterije ne morejo preživeti v kislem okolju, ki ga imamo v želodcu; zato uspe le malo organizmov prispeti živih do črevesja in tam blagodejno učinkovati.

izdelek Acidophilus plus

Probiotik Acidophilus Plus (Vir: EV)

Prehransko dopolnilo Acidophilus Plus 

 Acidophilus Plus je narejen iz polnovrednih živil. Vsebuje koristne bakterije iz mlečnih izdelkov, ki ohranjajo zdravo ravnovesje mikroorganizmov v prebavilih. Ima širok spekter bakterij. To prehransko dopolnilo zagotavlja enako število petih različnih vrst koristnih bakterij, ki proizvajajo mlečno kislino. Vsebuje število koristnih bakterij primerljivo z 10 porcijami jogurta ali 5 porcijami mleka. Vsaka kapsula zagotavlja telesu vsaj pet milijard živih mikroorganizmov. Izdelan je iz aktivnih kultur. To je enkraten sistem za zaščito, saj zagotavlja, da čim večje število živih bakterij prispe do črevesja, kjer lahko deluje. 

par v mestu je pico

Odpravite črevesne težave in si izboljšajte kakovost življenja (Vir: EV)

Prehranska dopolnila Neolife s specifično dobavo

Posebna tehnologija "Target Delivery" (specifična dobava) varuje dobre bakterije pred kislim in sovražnim okoljem želodca in zagotovi, da veliko število živi bakterij pride do črevesja. 

Aktivne bakterije

Ena sama kapsula Acidophilus Plus vsebuje visoko število dobrih bakterij - vsaj 5 milijard živih organizmov.

 

Članki , Odrasli in zdravje , Nasveti , Zdrava prehrana ,

Napišite komentar

Opomba: HTML ni preveden!

Sorodni izdelki


ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK

ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK

ACIDOPHILUS Plus - probiotik ACIDOPHILUS Plus, učinkovit probiotik s kulturo živih probiotičnih bakterij, ter ciljno dostavo vseh bakterij do črevesja.  Nič sintetičnega..

49.46€ Brez DDV-ja: 45.17€

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

Aloe Vera PLUS Aloe Vera Plus - naravna zeliščna pijača Pijača odličnega okusa, ki obnavlja in pomirja.  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organiz..

20.63€ Brez DDV-ja: 18.84€

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex)

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex)

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex) ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex z naravnim in široki spektrom delovanja, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega..

19.91€ Brez DDV-ja: 18.18€