Spomladanska utrujenost ali le pomanjkanje vitaminov?


  • Spomladanska utrujenost ali le pomanjkanje vitaminov?

Spomladanska utrujenost ali le pomanjkanje vitaminov?

Pomlad končno trka na vrata! Dnevi se daljšajo in temperature dvigajo in medtem, ko se nekateri med nami v tem letnem času počutimo popolnoma pomlajeni, lahko druge prizadene razvpita spomladanska utrujenost. Počutimo se izčrpane in brez energije. Marsikdo za to »krivi« spremembo vremena, poletni čas in spremembo naših rutin, a je pogosto spregledana naša prehrana, zlasti vnos vitaminov.

srecna zenska in izdelek pro vitality plus neolife

Slika 1 - Spomladanska utrujenost ali le pomanjkanje vitaminov?

Razumevanje spomladanske utrujenosti

Za spomladansko utrujenost so značilni občutek utrujenosti, nizka raven energije in splošno slabo počutje. Nanjo pa vpliva več dejavnikov:
- Daljši dnevi: S prihodom pomladi se morajo naša telesa prilagoditi daljši dnevni svetlobi in spremembam izpostavljenosti sončni svetlobi. To lahko zmoti naš bioritem, kar povzroči motnje spanja in občutek utrujenosti.
- Alergije: Pomlad prinaša cvetoče rože in drevesa, skupaj s povečano vsebnostjo cvetnega prahu. Pri posameznikih, ki so nagnjeni k alergijam, lahko sezonske alergije prinesejo še večji občutek utrujenost in pomanjkanje energije.
- Povečana aktivnost: Ko se izboljša vreme, mnogi od nas postanemo bolj aktivni, se ukvarjamo z dejavnostmi na prostem in športom. Medtem, ko je telesna dejavnost koristna, lahko nenadna povečanja ravni aktivnosti na začetku povzročijo občutek utrujenosti, saj se naše telo temu še prilagaja.
- Prehranske pomanjkljivosti: Slabe prehranjevalne navade ali nezadosten vnos hranil lahko prispevajo k občutku utrujenosti in nizki ravni energije. Zlasti pomanjkanje osnovnih vitaminov in mineralov lahko vpliva na optimalno delovanje našega telesa.

Povečanje energije in vnosa vitaminov

Obravnava spomladanske utrujenosti zahteva spremembe življenjskega sloga, tehnike obvladovanja stresa in spremembe prehrane. Tukaj je nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali premagati spomladansko utrujenost in telo napolniti z vitamini, kateri so lahko glavni vzrok pomanjkanja energije:
- Dajte prednost spanju: Vzdržujte dosleden urnik spanja in ustvarite sproščujočo rutino pred spanjem, da spodbudite miren spanec. Prizadevajte si za 7-9 ur kakovostnega spanca vsako noč, da podprete raven energije in splošno zdravje vašega telesa.
- Ostanite hidrirani: Dehidracija lahko poslabša občutek utrujenosti in izčrpa vašo energijo. Čez dan pijte veliko vode, da ostanete hidrirani in podprete vitalne funkcije svojega telesa.
-Spremenite prehrano: Osredotočite se na uživanje uravnotežene prehrane, bogate s sadjem, zelenjavo, polnozrnatimi izdelki, pustimi beljakovinami in zdravimi maščobami. Vključite živila z visoko vsebnostjo vitaminov in mineralov, za katere je znano, da se borijo proti utrujenosti (kot sta vitamin D in B ter železo in magnezij).
- Razmislite o prehranskih dopolnilih: Večino potreb po vitaminih težko zadovoljimo le s svojo prehrano, zato je jemanje kakovostnih prehranskih dopolnil, kot je Neolife Pro Vitality Plus, več kot priporočljivo. Z njimi zapolnimo pomanjkanje vitaminov in tako preprečimo pomanjkanje energije.
- Obvladajte stres: Vadite tehnike za zmanjševanje stresa, kot so meditacija, joga ali vaje globokega dihanja, da ublažite stres in spodbujate sprostitev. Kronični stres lahko prispeva k utrujenosti in moti spanec, zato je nujno najti zdrave načine za njegovo obvladovanje.
- Zmerna vadba: Redna telesna dejavnost poveča raven energije in izboljša splošno dobro počutje. Na splošno pripomore k fizičnemu in duševnem zdravju.
- Pojdite ven: Izkoristite daljše dneve in preživite čas na prostem ter v naravi. Izpostavljenost naravni sončni svetlobi lahko izboljša razpoloženje in poveča sintezo vitamina D.

Izberite Neolife Pro Vitality Plus in preprečite pomanjkanje vitaminov

Pro Vitality Plus je zelo kakovostno prehransko dopolnilo, ki predstavlja prehranski temelj za zdravo prehrano, saj vsebuje ključne hranljive snovi iz sadja, zelenjave, rib in polnovrednih žit. Z njegovim jemanjem ne zapolnimo le pomanjkanja hranilnih snovi v našem telesu, temveč zapolnimo celotno prehransko piramido našega zdravja. S tem okrepimo delovanje imunskega sistema, oskrbimo telo z energijo, preprečimo stres, izčrpanost in utrujenost.

Izberite Neolife Pro Vitality Plus in preprečite pomanjkanje vitaminov

Pro Vitality Plus je zelo kakovostno prehransko dopolnilo, ki predstavlja prehranski temelj za zdravo prehrano, saj vsebuje ključne hranljive snovi iz sadja, zelenjave, rib in polnovrednih žit. Z njegovim jemanjem ne zapolnimo le pomanjkanja hranilnih snovi v našem telesu, temveč zapolnimo celotno prehransko piramido našega zdravja. S tem okrepimo delovanje imunskega sistema, oskrbimo telo z energijo, preprečimo stres, izčrpanost in utrujenost.

vesela zensaka tece v naravi in izdelek neolife pro vitality +

Slika 2 - Neolife Pro Vitality Plus

Prehranska piramida zdravja

Prehranska piramida je prikaz izbora in količine živil, ki naj jih jemo vsak dan. Z upoštevanjem prehranske piramide naj bi zmanjšali tveganje za kronične bolezni in izboljšali splošno zdravje. Neolife Provitality Plus pomaga slediti priporočilom idealne prehranske piramide, z zapolnjevanjem prehranskih vrzeli, ki so značilne za sodobno prehrano, saj vsebuje:
- Tre-En-En žitni koncentrat, ki nahrani naše celice. Nudi lipide in sterole, ki se pri predelavi živil odstranijo iz osnovnih živil, naše vsakdanje prehrane;
- Carotenoid Complex za dvig imunske odpornosti in zaščito celic;
- Omega-3 lososovo olje, ki poskrbi za boljše delovanje srca, ožilja in možganov;
- Vitamin & Mineral Complex, ki nahranijo naše celice z vitamini in minerali v sodobni prehrani.

prehranska pitamida zdravja in stiri razlicne tablete izdelka pro vitality +

Slika 3 - Prehranska piramida zdravja

Uživajte v pomladi, ki prihaja - zapolnite vaše telo z nujno potrebnimi vitamini in preprečite utrujenost!

Izdelek Pro Vitality+ Neolife naroči TUKAJ

Napišite komentar

Opomba: HTML ni preveden!