Kolike

Kolike

Kolika je krčevita bolečina v trebuhu, ki jo povzročajo napinjenost in krči gladkega mišičja.
Kolike so zelo pogosto pojavljajo pri dojenčkih, ki so rojeni s carskim rezom oz. se pojavljajo pri skoraj tretjini otrok.
Običajno se začnejo, ko je otrok star 2 do 4 tedne, izginejo pa okoli tretjega meseca starosti.
Če majhen otrok joka več kot 3 ure na dan najmanj 3 dni v tednu govorimo o kolikah.
Kolike se kažejo kot izbruhi razdražljivosti z jokom. Pogostejše so popoldne, zvečer in ponoči, zato morda svoje prispeva tudi to, da je otrok utrujen.
Značilen izbruh joka običajno traja 4 do 5 minut. Ko mine, se otrok malce sprosti in mislimo že, da bo zaspal, pa se začne naslednji izbruh joka.

Vzrok kolikov

Starejše razlage so bile, da kolike povzroča napenjanje zaradi ujetih plinov v prebavilih, saj plini nastajajo zaradi pomanjkanja nekaterih dobrih bakterij v črevesju.

Novejše študije pa nakazujejo, da je vzrok v oslabljeni črevesni flori, s tem v črevesju novorojenčka nastajajo plini ki povzročajo krče. Študije so namreč dokazale povezavo s pomanjkanjem dobrih bakterije Lactobacillus acidophilus.

Nekatere od teh študij priporočajo uporabo živih probiotičnih bakterij, ki vsebujejo vsaj bakterije:
- Lactobacillus acidophilus
- Lactobacillus bulgaricus
- Lactobacillus paracasei.

Za preventivo ali lajšanje že nastalih težav s koliki, vam bodo v veliko in učinkovito pomoč spodaj predlagani vitamini za otroke - probiotiki Neolife, saj so varni, biokompatibilni in brez stranskih učinkov.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača hover image

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

20.63€

Aloe Vera PLUS Aloe Vera Plus - naravna zeliščna pijača Pijača odličnega okusa, ki obnavlja in pomirja.  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organiz..

Probiotiki za otrok hover image

Probiotiki za otrok

49.46€

Probiotiki za otroke Probiotiki za otroke ACIDOPHILUS Plus, 5 kultur živih bakterij, s ciljno dostavo vseh do črevesja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenj..

Prikazujem 1 od 2 do 2 (1 strani)