Gliste, Podančice, Trakulja

Gliste, podančice, trakulja 

Ali ima moj otrok gliste, pedančice ali trakuljo?
Ali moram peljati otroka k zdravniku?
Kakšne so naravne metode zdravljenja?
Kako pomagati otroku?
Vse odgovore na vprašanja in še več, si preberite v nadaljevanju ...

​​Kako ugotovimo ali ima otrok gliste, podančice ali trakulje?

- Pri okužbah z glistami je otrok navadno utrujen, zaspan, ima kolobarje okoli oči ter se pogosto praska. Pri dlje časa trajajoči nezdravljeni glistavosti lahko tudi slabše napreduje. Pri otrocih z glistami se pojavljajo bolečine v trebuhu, lahko imajo kolike, napenja jih ter imajo občasno drisko.
- Pri okužbah s podančicami otroka ponoči srbi predel zadnjične odprtine.
- Pri trakuljavosti se pojavljajo težave v trebuhu, lahko so zelo lačni ali pa izgubijo tek ter hujšajo.

Pod glistavostjo pri otrocih najpogosteje razumemo okužbo z belo glisto podančico (Enterobius vermicularis), ki je izključno človeški zajedavec.
Črevesni paraziti ali gliste so organizmi, ki se naselijo v človeškem črevesju. Lahko povzročajo nelagodje ali celo resno škodijo zdravju. Najpogosteje se s črevesnimi paraziti okužijo otroci v predšolskem obdobju, stari od 3 do 10 let in sicer gre predvsem za okužbo s podančicami oz. otroškimi glistami. Pri otrocih so okužbe toliko pogostejše, ker si neumite roke velikokrat dajejo v usta. Prav tako  se okužba širi z uživanjem slabo opranega sadja ali zelenjave ter z onesnaženo vodo ali raznimi predmeti (skupne igrače).

Podančice (Enterobius vermicularis) ali otroške gliste živijo v gostitelju v zadnjem delu tankega in na začetku debelega črevesa. V blatu so vidne kot bele, manj kot centimeter dolge in kot las tanke nitke, ki se gibljejo. Okužbe se hitro prenašajo v skupinah otrok. Jajčeca glist vnesemo v telo z živili, jih dobimo od domačih živali ali pa tudi v peskovnikih, kjer se skupaj igra več otrok. V naše telo jih tako vnesemo skozi usta, od koder grejo v želodec in naprej v črevesje. Tu poteka razvoj gliste od jajčeca do odrasle gliste.

Zaradi srbenja se okuženi otroci praskajo in tako se mikroskopsko majhna jajčeca podančic prilepijo na oblačila in za nohte, od koder pa se z lahkoto prenesejo na ostale predmete, na primer igrače, posteljnino, kljuke ter druge površine.

Da se življenjski krog podančice sklene, morajo jajčeca priti ponovno v črevesje, kar pri otrocih ni težko ravno zaradi omenjene navade, da nenehno nosijo roke in druge predmete v usta. Tako pride do ponovne samookužbe ali okužbe drugih otrok. Iz jajčec v 2 do 6 tednih v črevesju dozorijo odrasle podančice.

Ali morate peljati otroka k zdravniku?

Otroka, za katerega sumimo, da ima gliste, mora pregledati zdravnik. Zdravila za odpravljanje parazitov uničujejo parazite. Pred začetkom zdravljenja otroka pazljivo preberite priloženo navodilo za uporabo zdravila in ga natančno upoštevajte. Če ima otrok podančice, je najbolje pregledati vso družino, ker to pripomore k hitrejšemu okrevanju.

Včasih, ko ni bilo na voljo zdravil, so gliste odpravljali z naravnimi metodami. Naravno in učinkovito sredstvo je uživanje čebulnic, predvsem česna, učinkoviti pa naj bi bili tudi drobnjak, čemaž ipd.
A z njim, kot z zdravili preženemo samo odrasle gliste.
Iz jajčec se spet razvijejo nove, zato je treba kuro s česnom ponavljati, oziroma česen uživati daljše obdobje (14 dni).

ZDRAVO Z NARAVO vam priporoča:

Česnove tablete - GARLIC ALLIUM COMPLEX

   NAROČI  IZDELEK

Zagotavlja dopolnilo Širokega spektra polnovrednih živil.
Garlic Allium Complex vsebuje izvlečke in koncentrate iz številnih lukovk, ki jih znanstvene raziskave povezujejo z dobrim zdravjem, ter zagotavlja dnevni vnos različnih zdravih hranljivih snovi.

Izdelan je s posebnim postopkom, ki ščiti naravne encime.
Alinaza je nujno potreben encim za nastanek alicina, žveplene spojine, ki je odgovorna za večino pozitivnih učinkov česna. S posebno tehnologijo družbe NEOLIFE smo zaščitili alinazo pred želodčno kislino.

Vsebnost alicina je zagotovljena.
2 tableti vsebujeta 4,2 mg aktivnega alicina iz kakovostnih izvlečkov česna in ostalih čebulnic. Raziskave in študije dokazujejo, da ta količina - enaka količini v enem stroku svežega česna - učinkovito podpira zdravje.

Vsebuje celo »družino« hranljivih snovi.
Izdelek ne vsebuje le alicina, temveč tudi druge bioaktivne snovi (na primer: spojine, topne v olju, iz svežega česna in čebule), ki so naravno prisotne v lukovkah in na različne načine sodelujejo v podporo zdravju.

Tehnologija »ciljne dobave«.
Posebna ovojnica pastele poveča stabilnost in absorpcijo ter zagotovi tvorbo aktivnega alicina v prebavilih. Zaradi tega Garlic Allium Complex ne povzroča prebavnih težav ali neprijetnega zadaha!

OPOMBA:
- V primeru da je pastela, ki meri v premeru samo 10 mm še vedno prevelika da bi jo otrok zaužil, jo prepolovite z nožem ali celo zdrobite.
- Primerno za otroke od 3 leta starosti dalje
- Okus po česnu je zanemarljiv, ker ne vsebuje eteričnih olj, ampak samo zdravju koristne sestavine.

Higienski ukrepi, ki bi jih morala upoštevati cela družina:
- temeljito umivanje rok z milom pod toplo tekočo vodo:
   • po uporabi stranišča
   • pred vsako jedjo
   • po stiku z živalmi
   • po prihodu z igrišča, vrtca, ipd.
- uživanje dobro opranega sadja in zelenjave
- redno striženje nohtov na kratko
- redno umivanje zadnjične odprtine
- uporaba svoje brisače
- z levo roko brišemo zadnjico, z desno pa odpiramo pipo
- pranje spodnjega perila, posteljnine, brisač in pižam pri visokih temperaturah
- pranje igrač in po možnosti za nekaj časa pospravimo igrače,ki jih je težje oprati (plišaste igračke), prav tako naj otroci svojih igrač ne posojajo drugim otrokom.

* Za čiščenje igrač in vseh ostalih površin (tla, miza, kuhinja, kopalnica, WC ... ) je zelo priporočljiva uporaba detergenta DESINFECTANT, ki je namenjen za domačo uporabo.

Iz enega litra koncentrata boste dobili do 200 litrov uporabnega detergenta, ki uniči vse parazite, plesni, viruse in bacile.
 Detergent DESINFECTANT:
 > Razkužilo uporabljamo povsod, ko se želimo znebiti najrazličnejših okužb in nezaželenih vonjav.
 > Dezinfektant je specifično formuliran za čiščenje zahtevnih površin, ki hkrati čisti in razkužuje.
 > Učinkovit je na vseh pralnih površinah - čisti in razkužuje tako v hladni kakor tudi v topli vodi.

* Poznamo več kot 250 različnih vrst česna, med katerimi so nekatere zdravilne in dišavne zeli. Vse vrste česna vsebujejo česnovo olje, katerega poglavitna sestavina je žveplova spojina - žveplov alicin. Ta daje rastlini značilen vonj po česnu. Tega se lahko znebimo, če sočasno z njim jemo peteršilj.

RECEPT:

Česen lahko kot zdravilo proti glistam, tudi za otroke, pripravimo v obliki mlečnega napitka. V ta namen naj popijejo otroci 1 dcl presnega mleka, v katerega primešamo dva velika sveža, drobno strta in pretlačena česnova stroka. Če otrok tega ne more popiti, lahko česen v mleku tudi nekoliko prekuhamo. Sicer ne bo tako močno učinkovit, ga bo pa lažje popiti.
Kadar je zaželeno močno delovanje, ga moramo na dan popiti vsaj 2 do 3 decilitra.

In na koncu …
V pomoč pri potrditvi, da vam je to z vsemi ustreznimi spremljevalnimi ukrepi res uspelo, je lahko tudi ponovno testiranje parazitov v blatu in krvi po opravljeni samo-terapiji.

Za preventivo ali lajšanje že nastalih težav, vam bodo v veliko in učinkovito pomoč spodaj predlagani vitamini za otroke Neolife, saj so varni, biokompatibilni in brez stranskih učinkov.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

Brokoli in ohrovt kompleks hover image

Brokoli in ohrovt kompleks

30.57€

Brokoli in ohrovt kompleks Brokoli in ohrovt kompleks CRUCIFEROUS Plus  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.  Ni dodanih sintetičnih arom, ..

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex) hover image

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex)

19.91€

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex) ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex z naravnim in široki spektrom delovanja, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega..

Probiotik za otrok hover image

Probiotik za otrok

49.46€

Probiotik za otroke Probiotik za otroke ACIDOPHILUS Plus, 5 kultur živih bakterij, s ciljno dostavo vseh do črevesja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjen..

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke hover image

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

34.37€

VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke Več kot le multivitamini, VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih org..

C vitamin za otroke hover image

C vitamin za otroke

22.15€

C vitamin za otroke Dehidrirana pomaranča v pasteli za lizanje. Ena pastela vsebuje vse kar vsebuje 1 pomaranča - razen vode. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjeni..

Prikazujem 1 od 5 do 5 (1 strani)