Črevesje

Črevesje

Otroci so lahko zelo občutljivi za nalezljive črevesne okužbe. Običajno jih povzročajo bakterije, virusi in zajedavci. Črevesna okužba pri otroku povzroči drisko in/ali bruhanje, ki ju pogosto spremljajo bolečine v trebuhu in vročina.Pozimi so pogostejše okužbe z virusi, poleti pa bakterijske okužbe črevesja.

Driska in bruhanje sta poleg zaprtja najpogostejši prebavni motnji otrok. Lahko ju povzročita tudi alergija na hrano in pretiravanje z določeno vrsto hrane (otrok se prenaje), pa tudi zdravljenje z antibiotiki in izraščanje zob. Bruhanje in/ali driska izčrpata otroka, zato je brezvoljen, zaspan in odklanja hrano in pijačo.

Dehidracija je največja nevarnost ob bruhanju in driski. Dehidriran - izsušen otrok je žejen, ustnice ima rdeče in razpokane, ustna sluznica je suha, jezik lepljiv in obložen. Koža je bleda in hladna. Pri dojenčku je vbočena velika mečava. Otrok izloča manj vode, urin je temno obarvan, gost in z izrazitim vonjem. Do izsušitve pride zato, ker otrok z bruhanjem in/ali drisko izgubi več tekočine, kot je je sposoben nadomestiti s pitjem. Mlajši kot je otrok, prej se izsuši.

Doba inkubacije

Čas od okužbe do prvih znakov bolezni običajno traja od nekaj ur do nekaj dni, lahko je tudi daljša, odvisno od povzročitelja in infekcijske doze (količine mikrobov, ki povzročijo  bolezen), ki jo otrok prejme.

Za preventivo ali lajšanje že nastalih težav črevesja, vam bodo v veliko in učinkovito pomoč spodaj predlagani vitamini za otroke Neolife, saj so varni, biokompatibilni in brez stranskih učinkov.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača hover image

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

20.63€

Aloe Vera PLUS Aloe Vera Plus - naravna zeliščna pijača Pijača odličnega okusa, ki obnavlja in pomirja.  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organiz..

BETAGUARD - Detox hover image

BETAGUARD - Detox

33.80€

BETAGUARD - Detox Razstrupite in zaščitite se pred škodljivimi snovmi iz hrane, okolja in zdravil z BETAGUARD - Detox  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko ..

Brokoli in ohrovt kompleks hover image

Brokoli in ohrovt kompleks

30.57€

Brokoli in ohrovt kompleks Brokoli in ohrovt kompleks CRUCIFEROUS Plus  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.  Ni dodanih sintetičnih arom, ..

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex) hover image

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex)

19.91€

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex) ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex z naravnim in široki spektrom delovanja, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega..

Probiotiki za otrok hover image

Probiotiki za otrok

49.46€

Probiotiki za otroke Probiotiki za otroke ACIDOPHILUS Plus, 5 kultur živih bakterij, s ciljno dostavo vseh do črevesja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenj..

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke hover image

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

34.37€

VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke Več kot le multivitamini, VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih org..

C vitamin za otroke hover image

C vitamin za otroke

22.15€

C vitamin za otroke Ena pastela za lizanje vsebuje vse elemente, kar jih vsebuje ena pomaranča - razen vode. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni ..

Magnezij za otroke hover image

Magnezij za otroke

21.24€

Magnezij za otroke Učinkovit naravni, biorazpoložljiv in keliran magnezij za otroke in mladostnike.  Nič sintetičnega! Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil. &nbs..

Prikazujem 1 od 8 do 8 (1 strani)