Bruhanje in driska

Bruhanje in driska

Bruhanje in driska, vzrokov je lahko več: rotavirus, trebušna gripa - viroza, zastrupitev s hrano…
Črevesne nalezljive bolezni (ČNB) se kažejo s prebavnimi težavami oz. slabostjo, bruhanjem, krči v trebuhu, drisko, lahko tudi s povišano telesno temperaturo.

Povzročitelji ČNB so lahko virusi, bakterije ali paraziti, katere ugotavljamo z mikrobiološkimi preiskavami.

Trebušma gripa

Trebušna gripa (gastroenteritis) je pri otrocih zelo pogost pojav. Podatki kažejo, da naj bi bila trebušna gripa celo druga najpogostejša bolezen pri otrocih, takoj za okužbami dihal, kamor denimo sodi prehlad. Kljub imenu trebušna gripa ni povezana s klasično gripo, saj gre v tem primeru za okužbo prebavil.

Med najbolj prepoznavne simptome sodijo zelo intenzivno bruhanje, diareja, zmanjšan apetit, povišana telesna temperatura, huda utrujenost in razdražljivost.

Rotavirus

Rotavirus je v zimskih mesecih najpogostejši povzročitelj črevesnih okužb pri dojenčkih in otrocih. Kaže se predvsem v obliki bruhanja in driske.

Kadar otroci zbolijo, je zelo pomembno nadomeščanje izgubljene tekočine in elektrolitov. Za rotaviruse je značilno, da se hitro širijo in zato lahko povzročajo izbruhe v vrtcih, šolah, domovih za ostarele in drugih ustanovah. Kadar zboli eden od družinskih članov, se virusi pogosto prenesejo na ostale družinske člane.

Otroci, ki imajo drisko ali bruhajo, morajo ostati doma in ne smejo v vrtec ali šolo. Ko prebavne težave minejo, otroci rotavirus še nekaj dni izločajo v blatu, zato je zelo pomembno, da si po uporabi stranišča temeljito umijejo roke.

Za preventivo ali lajšanje že nastalih težav pri bruhanju in driski, vam bodo v veliko in učinkovito pomoč spodaj predlagani izdelki Neolife, saj so naravni, varni, biokompatibilni in brez stranskih učinkov.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača hover image

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

20.63€

Aloe Vera PLUS Aloe Vera Plus - naravna zeliščna pijača Pijača odličnega okusa, ki obnavlja in pomirja.  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organiz..

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE hover image

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE

67.71€

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE Za vsakodnevno zdravo in naravno prehrano, za vso družino Beljakovinski napitek NUTRISHAKE  Ne vsebuje gensko spremenjenih organizm..

Probiotik za otrok hover image

Probiotik za otrok

49.46€

Probiotik za otroke Probiotik za otroke ACIDOPHILUS Plus, 5 kultur živih bakterij, s ciljno dostavo vseh do črevesja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjen..

Sok granatnega jabolka hover image

Sok granatnega jabolka

40.71€

Sok granatnega jabolka Koncentriran sok granatnega jabolka TRE, za otroke in odrasle Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni dodanih sintetičnih arom..

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke hover image

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

34.37€

VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke Več kot le multivitamini, VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih org..

Prikazujem 1 od 5 do 5 (1 strani)