Angina

Angina

Angina se razvije, kadar obrambne sile telesa klonejo pred povzročiteljem.

Angina je akutno bakterijsko vnetje mandljev, ki ga po navadi povzroča betahemolitični streptokok skupine A. Redkeje povzročajo angino stafilokoki, Haemophilus influenzae ali pnevmokoki.

Znani slovenski pediater, že pokojni dr. Tihole, je opažal, da otroci pred angino vedno doživijo neki dogodek, zaradi česar so žalostni, prestrašeni ali jezni. Teh čustev pa ne znajo, ne zmorejo ali ne smejo izraziti. Pojavi se angina. Če živijo še v prenatrpanih prostorih, uživajo revno hrano, se premalo gibajo na svežem zraku in premalo spijo, se jim angine rade ponavljajo.

Znaki

Angina se začne hitro, brez predhodnih znakov, nenadno s povišano telesno temperaturo in bolečinami v žrelu pri požiranju. Bolečine so lahko celo tako močne, da je moteno požiranje sline. Sluznica žrela je živo rdeča, otekla, na povečanih mandljih so lahko gnojni čepki ali obloge. Tudi vratne bezgavke boleče otečejo. Običajno je brez izcedka iz nosu in kašlja. Večji otroci pogosto tožijo zaradi glavobola, mlajši pa pogosteje potožijo, da jih boli trebuh, neredko tudi bruhajo.

Za preventivo ali lajšanje že nastalih težav pri angini, vam bodo v veliko in učinkovito pomoč spodaj predlagani izdelki Neolife, saj so naravni, varni, biokompatibilni in brez stranskih učinkov.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača hover image

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

20.63€

Aloe Vera PLUS Aloe Vera Plus - naravna zeliščna pijača Pijača odličnega okusa, ki obnavlja in pomirja.  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organiz..

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE hover image

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE

67.71€

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE Za vsakodnevno zdravo in naravno prehrano, za vso družino Beljakovinski napitek NUTRISHAKE  Ne vsebuje gensko spremenjenih organizm..

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant hover image

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant

59.48€

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant CAROTENOID COMPLEX - antioksidant z znanstveno dokazano učinkovitostjo Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni doda..

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex) hover image

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex)

19.91€

ČESNOVE TABLETE (Garlic Allium Complex) ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex z naravnim in široki spektrom delovanja, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega..

Probiotik za otrok hover image

Probiotik za otrok

49.46€

Probiotik za otroke Probiotik za otroke ACIDOPHILUS Plus, 5 kultur živih bakterij, s ciljno dostavo vseh do črevesja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjen..

Resp-X hover image

Resp-X

24.35€

Resp - X Resp - X za zdrave in čiste dihalne poti, čez vse letne čase. Prehransko dopolnilo za otroke in odrasle z izbranimi tradicionalnimi zelišči in 6000-letno zeli..

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke hover image

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

34.37€

VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke Več kot le multivitamini, VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih org..

C vitamin za otroke hover image

C vitamin za otroke

22.15€

C vitamin za otroke Dehidrirana pomaranča v pasteli za lizanje. Ena pastela vsebuje vse kar vsebuje 1 pomaranča - razen vode. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjeni..

Prikazujem 1 od 8 do 8 (1 strani)