Omega 3 za otroke – Ob koncu šolskega leta, jim podarite vrhunsko zbranost in pomnjenje


  • Omega 3 za otroke – Ob koncu šolskega leta, jim podarite vrhunsko zbranost in pomnjenje

Omega 3 za otroke - Ob koncu šolskega leta, jim podarite vrhunsko zbranost in pomnjenje

Ste kdaj pomislili, zakaj imajo Eskimi in drugi narodi, ki jedo veliko rib, zelo malo primerov srčnih napadov? Kako lahko ribje olje lajša artritis, menstrualne bolečine in razna vnetja. Zakaj pravimo ribam hrana za možgane?

otrok razmislja

Omega 3 za otroke je hrana za možgane

Kaj je Omega 3?

Prehransko dopolnilo naravnega izvora Omega 3 iz olja iz čistega divjega lososa, tune, sardine in inčuna. Lososovo olje nudi vse prednosti enega najbogatejših naravnih virov omega-3 maščobnih kislin. Zagotavlja standardizirano količino vseh osmih članov skupine Omega 3 maščobnih kislin.

Omega 3 je odlična izbira za podporo dobremu delovanju tkiv in organov, predvsem srca, ožilja možganov, živcev, oči kože in sklepov. Maščobne kisline omega-3 so nujno potrebne za razvoj otroških možganov in oči, ter jih zato najdemo v materinem mleku. Lahko se uživajo med dojenjem in lahko jih uživajo tudi otroci.

Kdo potrebuje Omega 3 maščobne kisline?

otrok v razredu sedi pred šolsko tablo

Otroci naj uživajo več rib bogatih z omega 3 maščobami.

Omega 3 je prehransko dopolnilo, ki se ga priporoča uživati vsem otrokom od rojstva naprej. Od nedonošenčkov, novorojenčkov, mladostnikov ter tudi vsem otrokom, ki se intenzivno ukvarjajo s športom.

Ker deluje neposredno na možgane, se zelo priporoča tudi vsem otrokom, ki imajo težavo s slabo koncentracijo, pomnjenjem, hiperaktivnostjo in ADHD.

Ker deluje tudi na ostale organe, je izjemno učinkovit tudi pri otrocih, ki imajo v družini srčna obolenja, hipertenzijo, artritis, težave s kožo in bolezni, ki so posledica genskih sprememb v telesu.

Kako lahko pomagajo možganom pri otrocih:

Omega-3 maščobne kisline so že dolgo hvaljene zaradi številnih koristi za zdravje, s posebnim poudarkom na njihovem pozitivnem vplivu na delovanje možganov. Obsežne raziskave so pokazale, da imajo omega-3 maščobne kisline ključno vlogo pri spodbujanju zdravja možganov in kognitivnega počutja.

• Povezujejo jih s številnimi kognitivnimi koristmi. Študije kažejo, da lahko redno uživanje omega-3 izboljša učenje, spomin in splošno kognitivno delovanje. Zlasti DHA je povezana z izboljšano kognitivno funkcijo, saj je visoko koncentrirana v predelih možganov, ki so odgovorni za spomin in učenje.

• Imajo tudi potencialne lastnosti za uravnavanje razpoloženja in so bile raziskane glede njihove vloge pri motnjah duševnega zdravja, kot sta depresija in anksioznost.

• Med nosečnostjo in zgodnjim so dojenčkom ključne za optimalen razvoj možganov. DHA se med nosečnostjo prenaša z matere na razvijajoči se plod in je med dojenjem še vedno bistvena. Ustrezen vnos DHA v teh kritičnih obdobjih je povezan z izboljšano kognitivno zmogljivostjo, ostrino vida in razponom pozornosti pri otrocih.

otroci s knjigo v roki

Zaključek šolskega leta naj bo uspešen.

Članki , Otroci in zdravje , Nasveti ,

Napišite komentar

Opomba: HTML ni preveden!

Sorodni izdelki


VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke Več kot le multivitamini, VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih org..

34.37€ Brez DDV-ja: 31.39€

C vitamin za otroke

C vitamin za otroke

C vitamin za otroke Ena pastela za lizanje vsebuje vse elemente, kar jih vsebuje ena pomaranča - razen vode. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni ..

22.15€ Brez DDV-ja: 20.23€

OMEGA 3 za otroke

OMEGA 3 za otroke

OMEGA 3 za otroke Omega 3 za otroke je čisto, naravno olje s širokim spektrom negojenih rib (losos 90%, tuna, inčun, sardina)  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko..

39.74€ Brez DDV-ja: 36.29€