Kalcij za otroke proti krčem


  • Kalcij za otroke proti krčem
  • Kalcij za otroke proti krčem

Kalcij za otroke: ključ do močnih kosti in otroštva brez krčev

Kalcij je pomemben mineral v našem telesu. Kljub temu, da ga je v primerjavi z ostalimi minerali v našem telesu največ, moramo še posebno pri otrocih poskrbeti, da ga že v mladih letih dobijo zadostno količino. Namreč, za otrokova nadaljnja leta je zelo pomembno, kako se bo telo razvilo do njegovega 25. leta.

vesel otrok s kozarcem mleka

Slika 1 Kalcij za otroke

Zakaj moramo otroku priskrbeti dodaten vnos kalcija?

Kalcij skrbi za razvoj in rast otrok, razvoj in delovanje njihovih mišic (vključno s srčno), razvoj in čvrstost kosti in zob ter sodeluje pri izločanju hormonov in pri prenosu informacij preko živčevja.
Kar 99% kalcija se nahaja v kosteh in zobeh, za katere bi zato lahko rekli, da so tudi njegova rezerva. To pomeni, da se v primeru pomanjkanja ta črpa iz kosti, kar pripelje do slabe rasti in razvoja otrok, upad odpornosti, v mišične krče in na koncu tudi do osteoporoze ali ob popolnem pomanjkanju celo do smrti.
Največji del kostne mase se razvije do 25. leta, ki se nato s starostjo postopoma zmanjšuje. Da bi zagotovili največjo gostoto kostne mase morajo otroci že v prvih letih življenja prejeti zadostno količino naravnega kalcija. S tem jim preprečimo krče in skozi leta zmanjšamo tveganje osteoporoze in nevarnosti zlomov v starejših letih.
Žal pa ga telo samo ne more proizvajati, zato je pomembno, da ga otroci vsakodnevno zaužijejo ne le s hrano, temveč tudi kot naravno prehransko dopolnilo. Za še boljšo učinkovitost pa obstajajo naravna prehranska dopolnila, kot je Neolife KAL-MAG plus D, ki je v kombinaciji z magnezijem in vitaminom D3. Magnezij služi kot transporter, da kalcij pride do kosti in prepreči kalcinacijo.

Kaj je Neolife KAL-MAG plus D?

KAL-MAG plus D je naravno prehransko dopolnilo z organskim kalcijem iz jajčnih lupin in lupin školjk.  V primerjavi z anorganskim, ki je pridobljen iz kamnin, ga telo veliko lažje absorbira. Poleg tega to prehransko dopolnilo vsebuje tudi magnezij, ki sodeluje pri dostavi kalcija do kosti, krčenju ter sproščanju mišic in žil. Za še boljšo absorpcijo pa vsebuje tudi vitamin D3, ki poskrbi, da se kalcij pritrdi v kosti.

izdelek kal mag plus d v ozadju jajcne lupine in lupine skoljk

Slika 2 Neolife KAL-MAG plus D

Zakaj KAL-MAG plus D pomaga otrokom proti krčem? 

Kalcij in magnezij igrata ključno vlogo pri krčenju in sproščanju mišic, njuno ravnovesje pa je zelo pomembno za vzdrževanje pravilnega delovanja mišic. Neolife je s prehranskim dopolnilom KAL-MAG plus D poskrbel tudi za to, saj vsebuje dva dela kalcija in en del magnezija, ki še posebno pri otrocih vzdržuje normalno delovanje mišic. To prepreči neravnovesje, ki vodi do povečane razdražljivosti mišic in krčev.

Komu priporočamo tudi jemanje KAL-MAG plus D?

Poleg otrok je še posebno priporočljivo dodatno dopolnjevanje prehrane z naravnim kalcijem tudi starejšim ljudem, saj preprečuje osteoporozo, vsem s pogostimi mišičnimi krči, nosečnicam, doječim materam ter vsem, ki dnevno zaužijejo premalo kalcija. Še posebno pa je naravni kalcij nujen dodatek za športnike, saj vpliva na kosti, mišice, živčevje in ožilje, ter učinkovito zmanjša mišične krče.  
Z ustrezno količino kalcija, magnezija in vitamina D, kot del zdrave prehrane in skupaj z ustrezno telesno aktivnostjo lahko ne le svojim otrokom, temveč tudi sebi preprečimo številne zdravstvene nevšečnosti v starejših letih.

Preberi več in naroči izdelek TUKAJ!

Napišite komentar

Opomba: HTML ni preveden!

Sorodni izdelki


VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

VITA SQUARES naravni multivitamini za otroke

VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke Več kot le multivitamini, VITA-SQUARES naravni multivitamini za otroke  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih org..

34.37€ Brez DDV-ja: 31.39€

D vitamin kompleks za otroke

D vitamin kompleks za otroke

D vitamin kompleks za otroke Biorazpoložljiv in naraven Vegan D vitamin kompleks - D2 in D3 vitamin za otroke in najstnike.   Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremen..

19.03€ Brez DDV-ja: 17.38€

Magnezij za otroke

Magnezij za otroke

Magnezij za otroke Učinkovit naravni, biorazpoložljiv in keliran magnezij za otroke in mladostnike.  Nič sintetičnega! Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil. &nbs..

21.24€ Brez DDV-ja: 19.40€