Izberite pravo obliko cinka za vaše optimalno zdravje


  • Izberite pravo obliko cinka za vaše optimalno zdravje

Izberite pravo obliko cinka za vaše optimalno zdravje

O cinku, njegovem pomanjkanju in nalogah smo nedavno že pisali v enem izmed naših člankov. Če na hitro povzamemo je cink esencialni mineral, ki igra ključno vlogo pri različnih fizioloških funkcijah v človeškem telesu, vključno z imunskim sistemom, celjenjem ran in sintezo DNK. Za vzdrževanje normalnega delovanja telesa je potreben dnevni vnos cinka, saj ga telo samo ne more shranjevati. Prav zato, ko gre za dodatke ali industrijsko uporabo, postane razumevanje razlik med organskim, anorganskim in biorazpoložljivim cinkom zelo pomembno.

druzina v naravi ki s prsti rok oblikuje srce

Slika 1: Poskrbite za svoje zdravje s pravo obliko cinka

Anorganski cink

Anorganske oblike cinka so običajno pridobljene iz neživih virov in vključujejo spojine, kot so cinkov oksid, cinkov sulfat in cinkov klorid. Te spojine se pogosto uporabljajo v industrijskih okoljih, vključno s proizvodnimi procesi, kozmetiko in farmacevtskimi izdelki.
S prehranskega vidika so anorganski cinkovi dodatki cenejši, zaradi česar so pogosta izbira v proizvodnji dodatkov za množični trg. Vendar pa so pogosto povezani z manjšo biološko uporabnostjo v primerjavi z organskimi oblikami.

Organski cink

Organske oblike cinka so vezane na organske molekule, ki jih običajno najdemo v živih organizmih. Vključujejo kelate cinkovih aminokislin, cinkov glukonat in cinkov citrat. Te oblike v prehranskih dopolnilih, telo v primerjavi z anorganskimi oblikami, lažje absorbira.
Prav tako njihovo jemanje zmanjša tveganje stranskih učinkov v prebavilih. Takšni prehranski dodatki vključujejo naravne oblike cinka, ki jih najdemo v hrani, kar vodi k boljši izrabi cinka v telesu.

Biorazpoložljivi cink

Biološka uporabnost se nanaša na delež hranila, ki ga telo absorbira in izkoristi. Biološko razpoložljive oblike cinka so tiste, ki jih telesne celice zlahka absorbirajo in izkoristijo.
Medtem ko so organske oblike cinka pogosto povezane z večjo biološko uporabnostjo, pa lahko na absorpcijo cinka vpliva tudi več dejavnikov, vključno s posebno obliko spojine, interakcijami z drugimi hranili in posameznimi kombinacijami v presnovi.
Biološko uporabnost je mogoče povečati tudi s formulacijo dodatkov cinka, kot je kombinacija cinka z določenimi aminokislinami ali organskimi kislinami za lažjo absorpcijo.

Izbira prave oblike cinka

Ko gre za izbiro dodatka cinka, je izbira med organskimi in anorganskimi oblikami lahko odvisna od individualnih preferenc, prehranskih omejitev in predvidenih namenov. Organske oblike so predvsem za tiste, ki iščejo večjo biološko uporabnost in preprečevanje prebavnih motenj, medtem, ko so anorganske oblike morda bolj primerne za industrijsko uporabo ali stroškovno učinkovite dodatke. Vendar pa vam na tem mestu predlagamo, da v prvi vrsti upoštevate stopnjo absorpcije, pa tudi morebitne neželene stranske učinke. Na dolgi rok je zagotovo zelo pomembno, da posežete po kakovostnih prehranskih dopolnilih, kot je Neolife cink kelirani.

Neolife cink kelirani

Neolife organski kelirani cink je 100% naraven z maksimalno absorpcijo in učinkovitostjo, ki ne povzroča draženje črevesja. Izdelan je po 3D Neolife tehnologiji za optimalen razkroj, raztapljanje in razprševanje po telesu. Primeren je tako za otroke, kot tudi za odrasle, pa tudi za vegane in vegetarijance.

Zakaj Neolife cink kelirani sodi med visoko kakovostna prehranska dopolnila?

vesela skupina ljudi v hribih ob soncnem zahodu in izdelek cink kelirani neolife

Slika 2: Neolife cink kelirani

Ena od edinstvenih lastnosti Neolife keliranega cinka je prav njegov kelacijski proces. To je proces, ki veže mineral z organsko molekulo za izboljšanje njegove absorpcije in uporabe v telesu. V tem primeru je cink vezan na aminokisline, ki so gradniki beljakovin. Ta kelacijski proces zagotavlja, da je v obliki, ki jo telo zlahka absorbira, zaradi česar je njegovo delovanje učinkovitejše od drugih oblik cinkovih dodatkov.

Prav zato je Neolife cink kelirani visoko kakovosten dodatek, ki lahko zagotovi številne koristi za zdravje. Nudi podporo imunskemu sistemu in reproduktivnemu zdravju, ohranja zdravo kožo in kosti, poskrbi za dobro počutje in še bi lahko naštevali. Če povzamemo, posamezniku pomaga doseči svoje optimalno zdravje.

Vse o samem izdelku pa si lahko podrobno preberete in ga naročite TUKAJ.

Skratka, razumevanje razlik med organskimi, anorganskimi in biološko razpoložljivimi oblikami cinka je ključnega pomena za sprejemanje premišljenih odločitev glede vaših prehranskih dodatkov.

 

Napišite komentar

Opomba: HTML ni preveden!

Sorodni izdelki


PRO VITALITY + (Prehranska piramida zdravja)

PRO VITALITY + (Prehranska piramida zdravja)

PRO VITALITY plus PRO VITALITY plus - prehranska piramida zdravja za imunski sistem in energijo. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni dodanih sint..

56.86€ Brez DDV-ja: 51.93€

CINK kelirani

CINK kelirani

CINK kelirani Chelated ZINC za otroke in odrasle Prehransko dopolnilo z organskim cinkom, keliranim z aminokislinama glicin in metionin   Nič sintetičnega! Ne vsebuje..

18.00€ Brez DDV-ja: 16.44€

Naravni multivitamini z železom

Naravni multivitamini z železom

Naravni multivitamini z železom Naravni multivitamini FORMULA IV za dan poln energije Veliko več kot vitamini in minerali - edini izdelek na svetu s celotno življenjsko verig..

54.33€ Brez DDV-ja: 49.62€