KAL-MAG Plus D: združena moč kalcija, magnezija in vitamina D za krepitev imunskega sistema


  • KAL-MAG Plus D: združena moč kalcija, magnezija in vitamina D za krepitev imunskega sistema

KAL-MAG Plus D: združena moč kalcija, magnezija in vitamina D za krepitev imunskega sistema

Vsi vemo, da so vitamini in minerali bistveni za naše zdravje in dobro počutje. Toda ali ste vedeli, da lahko kalcij, magnezij in vitamin D močno vplivajo na naš imunski sistem? KAL-MAG Plus je prehransko dopolnilo, ki združuje ta tri bistvena hranila v enem priročnem odmerku.

bolan moski v postelji si briše nos

Je čas, da okrepite imunski sistem? (Vir: EV)

Kaj je KAL-MAG Plus D?

KAL-MAG Plus je prehransko dopolnilo, ustvarjeno z mešanico kalcija, magnezija in vitamina D. Zasnovano je tako, da telesu zagotavlja bistvena hranila, ki jih potrebuje za ohranjanje zdravih kosti, zob, mišic in imunskega sistema. Formula je skrbno uravnotežena tako, da zagotavlja popolno razmerje teh hranil, kar omogoča, da jih telo lažje absorbira.

KAL-MAG Plus je odlična izbira za vse, ki želijo dobiti dnevni odmerek kalcija, magnezija in vitamina D. Prav tako je odlična izbira za tiste, ki samo s prehrano ne morejo dobiti dovolj teh hranil. Je enostaven za jemanje in ga lahko jemljete kadar koli v dnevu.

Prehransko dopolnilo KAL-MAG Plus D

Prehransko dopolnilo KAL-MAG Plus D ima številne prednosti, med drugim:

• Podpira zdrave kosti in zobe: Kalcij in magnezij sta bistvena za oblikovanje in ohranjanje zdravih kosti in zob. KAL-MAG Plus telesu zagotavlja kalcij in magnezij, ki sta potrebna za ohranjanje močnih in zdravih kosti in zob.

športni tekač razteguje desno nogo

Kalcij za zdrave kosti  (Vir: EV)

• Krepi imunski sistem: Vitamin D je pomembno hranilo za imunski sistem. Telesu pomaga v boju proti okužbam in boleznim.

• Izboljša delovanje mišic: KAL-MAG Plus D zagotavlja telesu magnezij, ki je potreben za ohranjanje zdravih in močnih mišic.

• Pomaga pri prebavi: Kalcij in magnezij pomagata pri prebavi.

Kako deluje KAL-MAG Plus D?

Prehransko dopolnilo KAL-MAG Plus je mešanica izredno čistih kalcijev iz različnih naravnih virov, ki se hitro topijo. Vsebuje organski, topen kalcij iz jajčnih lupin. Podvaja prednosti kalcija in magnezij in s tem zagotavlja veliko večje prednosti. Razmerje dveh rudninskih snovi je 2,5 proti 1. Štiri tablete KAL-MAG vsebujejo 600 mg kalcija in 300 mg magnezija, kar zagotavlja optimalen vnos. Za boljšo absorpcijo vsebuje tudi vitamin D3. Ne vsebuje sladkorja. Ni pridobljen iz dolomita ali kostne moke.

Kako deluje kalcij?

Kalcij pomaga pri krepitvi kosti in zob ter rasti mišic. Potreben je za širjenje živčnih impulzov, krčenje mišic in antikoagulant v krvi. Lahko upočasni ali prepreči razvoj osteoporoze, krhkosti kosti in posledičnih zlomov, ki tare polovico ženskega prebivalstva in tretjino moškega prebivalstva. Pomaga ohranjati nizek krvni tlak.

kolesar nosi kolo na desni rami

Kalcij prehransko dopolnilo za dobro počutje in zdrave kosti  (Vir: EV)

Kako deluje magnezij?

Uravnava kardiovaskularni sistem. Sodeluje pri krčenju mišic. Je sodejavnik v številnih encimskih reakcijah. 

Kalcij prehransko dopolnilo

Kalcij ni pomemben samo za kosti. Kalcij je rudninska snov, ki je v človeškem telesu prisotna v največji količini, saj sam predstavlja 2 % telesne teže. Različno sodeluje v številnih funkcijah, ki dejansko zadevajo vse celice in tkiva. 99 % kalcija je v kosteh in zobeh in jim zagotavlja trdnost. Preostali 1 % je razpršen v telesnih tkivih in tekočina. A prav takšna majna količina kalcija je zelo pomembna. Telo ne dopušča, da bi se koncentracija kalcija v krvi spreminjala, zato jo skrbno nadzorujejo hormoni.

ženska pri zobozdravniku

99 % kalcija je v kosteh in zobeh? (Vir: EV)

Magnezij prehransko dopolnilo

Obstajajo vedno bolj trdni dokazi, da je magnezij pomemben pri uravnavanju delovanja srca in ožilja ter krčenja mišic. Znano je, da stres zmanjšuje količine magnezija v telesu.

ženski tečeta v naravi

Če imate težave s krči v mišica po teku vam morda primanjkuje magenzija. (Vir: EV)

Najboljši viri kalcija, magnezija in vitamina D v prehrani

Najboljši viri kalcija, magnezija in vitamina D so:

• Mlečni izdelki: Mleko, sir in jogurt so odlični viri kalcija.

• Zelenolistna zelenjava: Zelenolistna zelenjava, vključno s špinačo in ohrovtom, je odličen vir kalcija in magnezija.

• Ribe: Ribe, kot sta losos in tuna, so odličen vir vitamina D.

• Jajca: Jajca so odličen vir vitamina D in magnezija.

• Oreščki in semena: Oreščki in semena, kot so mandlji in bučna semena, so odlični viri magnezija in vitamina D.

• Mandlji: Mandlji so odličen vir kalcija, magnezija in vitamina D.

• Kokosovo mleko: Kokosovo mleko je odličen vir kalcija, magnezija in vitamina D.

• Oves: Oves je odličen vir kalcija, magnezija in vitamina D.

• Sardine: Sardine so odličen vir kalcija, magnezija in vitamina D.

• Temna čokolada: Črna čokolada je odličen vir kalcija, magnezija in vitamina D.

dva otroka pijeta mleko

Mleko in mlečni izdelki so odličen vir kalcija (Vir: EV)

Najboljša prehranska dopolnila z vitaminom D in kalcijem

Če samo s prehrano ne morete dobiti dovolj teh bistvenih hranil, je na voljo več dodatkov, ki vam lahko pomagajo. Dodatki vitamina D in kalcija so na voljo v obliki kapsul in tablet.

škatljica izdelka kal mag plus d

Prehransko dopolnilo Kal-Mag Plus D

KAL-MAG Plus D je odličen način za pridobivanje bistvenih hranil, ki jih potrebujete za ohranjanje zdravih kosti, zob, mišic in imunskega sistema. Je enostaven za jemanje, priročen za uporabo in telesu zagotavlja popolno razmerje kalcija, magnezija in vitamina D.

Če iščete priročen način za vnos dnevnega odmerka teh bistvenih hranil, je KAL-MAG Plus D odlična izbira. Prav tako je odlična izbira za tiste, ki samo s prehrano ne morejo dobiti dovolj teh hranil.

Članki , Nasveti , Odrasli in zdravje ,

Napišite komentar

Opomba: HTML ni preveden!

Sorodni izdelki


D vitamin kompleks

D vitamin kompleks

D vitamin kompleks Vegan D vitamin kompleks z biorazpoložljivim D2 in D3   Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.   Ni dodanih sintetičnih ar..

19.03€ Brez DDV-ja: 17.38€

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D)

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D)

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D) Prehransko dopolnilo z ORGANSKIN kalcijem, magnezijem in vitaminom D3  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih or..

21.60€ Brez DDV-ja: 19.73€

Magnezij kompleks

Magnezij kompleks

Magnezij kompleks Magnezij kompleks 100% veganski, biorazpoložljiv, naravnega izvora  Nič sintetičnega! Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil.  Ne vsebuje ge..

21.24€ Brez DDV-ja: 19.40€