• Naravni detergent LDC

Naravni detergent LDC

 • NEOLIFE
 • 21
 • Na zalogi
 • 18.92€

 • brez DDV: 15.51€
- OR -
Naravni detergent LDC
   * Vsestranski, nežen, ekonomičen in učinkovit detergent.

Vsebina: 1 liter koncentrata (brez mešalne stekleničke)     CENA: 1,57 € za 0,5 litra uporabnega - razredčenega detergenta

    >>> PREDNOSTI IZDELKA             PODROBNA NAVODILA za uporabo - PDF

Zdravo z naravo priporoča Naravni detergent LDC:
1. Osnova za izdelavo detergenta je kokosovo olje.
2. Vrednost pH je nevtralna, se močno peni, in ne poškoduje ali draži kože.
3. GOLDEN Nežni detergent LDC je najbolj nežno in neškodljivo tekoče čistilo za dom današnjega časa.
4. Redči se v razmerju 1 del LDC-ja + 5 delov voda – tako dobimo 6 litrov uporabnega detergenta.
5. Popolnoma enak učinek razgradnje maščob in ostale umazanije v:
 • Topli
 • Mrzli
 • Trdi
 • Mehki
 • Morski vodi
Lahko ga uporabite za:
- za pranje sadja in zelenjave ( samo nekaj kapljic razredčenega detergenta kapnite v vodo )
- pomivanje posode
- kot tekoče milo za roke
- za ročno pranje občutljivega perila in pletenin
- za čiščenje kuhinje, hladilnikov, zamrzovalnikov, pečic, žarov …
- kot šampon za pse in mačke ( ne izsuši kože, dlaka se sveti )

Uporaben in ekonomičen:  
 * s seboj vzamite koncentrat in pred uporabo dodajte vodo
 • doma, vikend …
 • na pikniku
 • morju
 • v hribih
 • potovanju ...

Naraven in 100% BIOLOŠKO RAZGRADLJIVI: Koncept »biološke razgradljivosti« GOLDEN, zahteva, da se vse sestavine, ki tvorijo formulacijo v katerem koli izdelku za čiščenje GOLDEN, popolnoma ujemajo z življenjskim ciklom v naravi. Ta ciklus rojstvo-rast-smrt-razpadanje- preporod so osnova naše filozofije in predpisujejo formulacijo izdelkom. Delna biološka razgradljivost ni dovolj, kakor ni dovolj približno čiščenje.

    >>> OPIS IZDELKA


POSEBNE LASTNOSTI
 • Je ekonomično čistilo. Koncentrirano in dobimo ga po ugodni in sprejemljivi ceni.
 • Se odlično splakuje. Ne pušča sledi in madežev na posodi in na tkaninah zahvaljujoč formuli, ki se popolnoma izpere.
 • Se močno peni. Učinkovito odstranjuje maščobo. Je idealno čistilo za krožnike, kozarce, lonce in ponve.
 • Z njim lahko peremo občutljivo perilo, ki ostaja mehko in dišeče.
 • Ima nevtralno vrednost pH in ne draži kože.
 • Je biološko razgradljiv in ne draži kože in sluznice.
 • Brez fosfatov.
 • Biološko razgradljiv.
Kako uporabljamo Naravni detergent LDC?
       * V mešalniku za LDC, zmešajte 1 del LDC s 5 deli vode.
Ročno pomivanje posode, jedilnega pribora, kozarcev, nožev itd:
1. Na gobico za pomivanje posode vlijte 1:5 razredčen LDC, očistite posodo, sperite z vodo ( Hladna, topla ali slana – morska je vseeno ) in pustite da voda odteče.
         A L I
2. V korito z umazano posodo spustite močan curek vode, istočasno razpršite razredčen LDC v curek vode, da nastane bogata pena. Umazanija bo z čiščenjem izginila, ponovno pomivanje običajno ni potrebno. Posodo splaknite s tekočo vodo in jo pustite, da se osuši na odcejalniku. Zelo umazano posodo predhodno namakajte.
        Opomba: Če je posoda zelo umazana, priporočamo 1 del LDC na 4 dele vode.

​​​​​​​Zamašeni odtoki: ker LDC odlično razmaščuje bo z redno uporab poskrbel da se odtoki v kuhinji, kopalnici in drugje nikoli ne bodo zamašili. V odpadnih jamah – greznicah pa ne bo na površini nikoli nastala '' pena''.

Ko se v posodi za kuhanje ali pečenje prime ali zažge hrana: 3 - 4 krat brizgnite razredčeni LDC v posodo z vodo. Vsebino zavrite in pustite da se ohladi. Medtem bo umazanija odstopila. Posodo nato pomijte do konca in sperite z vodo.

Friteze: 4 - 6 krat brizgnite razredčeni LDC v posodo z vodo. Vsebino zavrite in pustite da se ohladi. Medtem bo umazanija odstopila. Posodo nato pomijte do konca in sperite z vodo.

Nerjaveče jeklo – Inox – Rostfrei: odlično razmaščuje, očisti in ne pušča sledov kapljic na posodi ali površini.

Zamrzovalnik: ugasnite zamrzovalnik, led poškropite z razredčenim LDC in pustite da deluje – led bo začel pokati in odstopati

Hladilnik: z mešanico vode z nekaj razredčenega LDC z mehko krpo očistimo hladilnik in sperite površino z vodo.

Tekoče milo za roke: V posodi zmešajte 1 del LDC in 5 delov vode. Raztopina je blaga in čisti nežno. Posebno primerna je za trdo vodo. LDC uporabljamo tudi kot tekoče milo neposredno iz mešalnika v razmerju 1:5. Navlažite roke, dodajte nekaj kapljic LDC, drgnite roki drugo ob drugo, da se LDC speni, nato splaknite pod tekočo vodo.

Ročno pranje občutljivih tkanin: LDC uporabite kot ostale detergente za pranje perila.

Za pranje občutljivih tkanin, kot so izdelki iz najlona, bombaža, poliestra in ostalih sintetičnih vlaken na primer Lycre in Lateksa dodajte vodi en pokrovček koncentriranega LDC in zmešajte, da se speni. Tkanine potopite v vodo. Nato jih skrbno splaknite, ožmite in pustite, da se posušijo. Pozor: ne velja za svilo!

Sadje in zelenjava: v večjo posodo z vodo vlijte nekaj kapljic LDC-ja in v tem NA HITRO operite sadje in zelenjavo, ter takoj sperite z tekočo vodo.

Na taborjenju: Za umivanje rok, posode in perila v hladni, topli ali morski vodi. V izjemnih primerih za hitro tuširanje.

Čiščenje manj umazanih površin: Raztopino LDC v razmerju 1 : 5 uporabljamo za čiščenje keramičnih ploščic, umivalnika, kadi, WC školjke in ostalih površin v kopalnici.

Čiščenje zlatnine in nakita - da dobi lesk kot bi bil nov: v kozarec – manjšo posodo z vodo dodajte razredčeni LDC in zlatnino, uhane in ostali nakit položite v to raztopino. Pustite da nekaj časa LDC deluje, nakit zdrgnite z krtačko, sperite pod tekočo vodo in zdrgnite in osušite z mehko krpo.

Zlatnina: v posodico - lonček z vodo brizgnite nekaj LDC-ja, zlatnino, srebrnino odložite v mešanico, pustite nekaj minut ter nato očistite - zdrgnite z nežno krtačko ( stara krtačka za čiščenje zob ) in na koncu sperite s čisto vodo.

Zobne proteze: v kozarec – manjšo posodo z vodo dodajte nekaj razredčenega LDC in zobno protezo položite v to raztopino. Pustite nekaj časa da LDC deluje, protezo zdrgnite z krtačko in protezo sperite pod tekočo vodo.

Psi - mačke: LDC uporabite namesto običajnega šampona, in nato sperite z vodo.

Krave: ker ima LDC nevtralen pH je razredčen kot za umivanje rok odličen za pranje kravjih »vim« pred molžo.

Posode za mleko: ker odlično razmaščuje z razredčenim LDC operomo posodo in speremo z vodo – lahko tudi hladno.

Avto - motorna kolesa - kolo itd : Z razredčenim Super 10 pošpricajte avto - motorna kolesa ali kolo ter pustite da deluje nekaj časa. V vedro vlijte LDC in z močnim vodnim curkom ustvarite bogato peno, ter z mehko gobo očistite površine, na koncu pa splaknite z vodo.

Za odstranjevanje zidnih tapet : Zmešajte vsebino treh do štirih pokrovčkov koncentriranega LDC in približno 6 litrov vode. Nanesite na steno z gobo ali mehko krtačko. Počakajte nekaj minut, nato ponovno nanesite na dele, ki so se osušili. Voda je res tista, ki tapete odlepi, vendar po zaslugi LDC voda lažje prodre v lepilo in ga zmehča. Ko nanesete raztopino 2 do 3-krat vsakih 5 minut, se običajne tapete z lahkoto odstranijo. Trdovratnejše ostanke starega papirja odstranite z močnejšo raztopino. Počakajte, da se stena posuši, preden jo prebarvate ali nalepite nove tapete.


OGLED OZNAČBE: Naravni detergent LDC                     Ogled izdelka na strani NEOLIFE

Oznake: Naravni detergent LDC