Pomanjkanje magnezija je povezana z diabetesom

Pomanjkanje magnezija je povezana z diabetesom

Ugotovljeno je bilo, da magnezij uravnava in izboljšuje nadzor krvnega sladkorja, ima ključno vlogo pri izločanju in delovanju insulina, potreben je za inzulin, da odpira celične membrane za glukozo in pomaga telesu pri prebavi, absorpciji in uporabi beljakovin, maščob in ogljikovih hidratov . Tisti, ki jim ta mineral primanjkuje (raziskava, ki jo je izvedla organizacija Gallup, je pokazala, da 72 odstotkov odraslih Američanov ne dosega priporočene prehrane magnezija), imajo znatno povečano tveganje za nastanek Sladkorna bolezeni.
 
Podatki nakazujejo naraščajoči trend sladkorne bolezni tudi v Sloveniji
Delež odraslih s sladkorno boleznijo v starosti 25 do 74 let je po podatkih anketne raziskave Z zdravjem povezan vedenjski slog v letu 2016 znašal 6,9 %. Prav tak delež je pokazala tudi raziskava EHIS iz leta 2014. Razširjenost sladkorne bolezni in nekatere značilnosti opisujemo tudi s podatki o izdanih zdravilih za zniževanje glukoze v krvi.
Zgovoren je podatek, da je v Sloveniji:
- leta 2008 zdravila za zniževanje glukoze v krvi prejemalo okoli 84.000 oseb
- leta 2017 pa okoli 111.400 oseb
Skupno letno število prejemnikov zdravil za zniževanje glukoze v krvi pa se je v zadnjih letih povečalo za 2 do 3 % (povprečno za okoli 2500 oseb) letno.


Študija v Braziliji
V novi brazilski študiji so raziskovalci ocenili vnos magnezija in raven v krvi pri 51 bolnikih s sladkorno boleznijo tipa 2. Dali so jim preiskave krvnega sladkorja (glukoze) za merjenje ravni glukoze v bolnikovi krvi.
Naredili smo „test krvnega sladkorja na tešče“, ki meri glukozo v krvi, potem ko oseba vsaj 8 ur ne je jedla.

Običajno se raven glukoze v krvi nekoliko poviša po jedi. Zaradi tega povečanja trebušna slinavka sprosti inzulin, tako da raven glukoze v krvi ne postane previsoka. Raven glukoze v krvi, ki ostane dlje časa visoka, lahko poškoduje oči, ledvice, živce in ožilje.

Študija je pokazala, da so imeli tisti bolniki z nižjo koncentracijo glukoze v krvi na tešče in po obroku višjo raven magnezija v krvi, medtem ko so imeli bolniki z višjo stopnjo glukoze na tešče nižjo raven magnezija v krvi in ​​višjo raven magnezija v urinu. Popolnih 82% preučenih diabetikov je pokazalo, da je vnos magnezija nezadostni pri najnižjih ravneh, ugotovljenih pri osebah z ledvičnimi zapleti. Približno 62% bolnikov je imelo nizko raven magnezija v krvi.

Raziskovalci so ugotovili, da je magnezij pomemben za oskrbo z energijo in njegovo uporabo v telesu, in niso presenečeni, ko so ugotovili, da nižja raven magnezija v krvi vodi do presnovnih motenj, kot je diabetes.
Ugotovili so tudi, da lahko okvarjena funkcija ledvic, povezana s sladkorno boleznijo, pokaže višje ravni magnezija v urinu, kar je v kombinaciji z nezadostnim vnosom magnezija povzročilo visoke ravni krvnega sladkorja.

Ti rezultati so v korelaciji z ugotovitvami Carolyn Dean, dr. Med., ND, avtorja priljubljene knjige na temo "Magnezijev čudež" in medicinskega direktorja Nutritional Magnesium Association. www.nutritionalmagnesium.org

Po besedah ​​dr. Deana: "Magnezij ima ključno vlogo pri izločanju in delovanju insulina; brez nje je diabetes mellitus neizogiben. Izmerljivo pomanjkanje magnezija je pogosto pri sladkorni bolezni in pri številnih njenih zapletih, vključno s srčnimi boleznimi, poškodbami oči, visokim krvnim tlakom in debelostjo. Ko zdravljenje sladkorne bolezni vključuje magnezij, se te težave preprečijo ali zmanjšajo na najmanjšo možno mero. "

Naheed Ali, dr. Med., Vodilni strokovnjak za diabetes mellitus in strasten zagovornik pacientov, pravi: Pomanjkanje magnezija povzroči slabo delovanje inzulina, ki je glavno orožje telesa za ohranjanje zdrave ravni krvnega sladkorja. Ker inzulin ne deluje pravilno, se poveča možnost za nastanek sladkorne bolezni. "

Dr. Dean deli tri zdrave nasvete za preprečevanje in zdravljenje sladkorne bolezni:
1. Vključite pogoste majhne obroke beljakovin (ribe - zlasti divji losos, da se izognete živemu srebru - in piščancu in mesu proste reje) ter zapletene ogljikove hidrate (polnozrnate žitarice, stročnice in zelenjava) ter izogibanje preprostim sladkorjem in belim moka.
2. Stevijo uporabljajte kot naravno sladilo, ki prihaja iz listov rastline, ki raste v Južni Ameriki, in se izogibajte nadomestnemu sladkorju aspartama, kar lahko poslabša nadzor nad krvnim sladkorjem in povzroči povečanje telesne mase, glavobole, poškodbe živcev in poškodbe oči, ker je delno narejen iz lesnega alkohola, ki se razgradi do formaldehida.
3. Dopolnjujte prehrano z vpojno obliko magnezija. Zaradi izčrpanih tal in predelane hrane, iz katere je sestavljena naša današnja prehrana, ne morete dobiti dovolj magnezija samo iz hrane. Telo ne absorbira vseh oblik magnezija. Najbolj vpojna oblika magnezija je organska – zelenjava.

Vir: Sales CH, Pedrosa LF, Lima JG, Lemos TM, Colli C. Influence of magnesium status and magnesium intake on the blood glucose control in patients with type 2 diabetes. Clin Nutr. 2011 Jan 31. - www.nijz.si/sl/sladkorna-bolezen-v-sloveniji-kje-smo-in-kam-gremo


Razlike v magneziju
Da se lahko magnezij v telesu ustrezno absorbira, mora biti vezan na drugo snov.
Organske oblike magnezijevih soli ( laktat, glukonat, aspartat, citrat ) se veliko bolj absorbirajo v telesu,
z razliko od anorganskih ( karbonat, oksid, hidroksid… >>> Te tri oblike so pogoste v prodaji predvsem zaradi cene, saj je to naravna kamnina magnezit ).
100% Biorazpoložljiv Magnezij pridobljen iz fitohranil širokega spektra polnovredne hrane, ki se del človekove prehranske verige ima največjo absorpcijo, izkoristek in učinkovitost.


Zakaj je NeoLife Magnesium Complex za vas najboljša izbira ? 
                  Več o izdelku
- Magnesium Complex NeoLife je prehransko dopolnilo, ki vsebuje biorazpoložljiv magnezij iz TREH glavnih virov (mešanica Tri-Mag Blend), dopolnjen s fitohranili iz polnovredne hrane (mešanica PhytoMag Blend).

- NeoLife Tri-Mag Blend zagotavlja v dveh tabletah 300 mg magnezija iz treh glavnih virov.
  1. Dvojni kelirani magnezij, vezan na glicin, ki zagotavlja visoko biološko razpoložljivo obliko magnezija, ki se z lahkoto absorbira.
     Dvojno aminokislinsko mineralno kelacijo je razvil dr. Arthur Furst.
  2.Tri-magnezijev citrat je naravni vir organskega magnezija, za katerega je značilna visoka biološka razpoložljivost.
  3. Naravni magnezijev oksid ima najvišjo koncentracijo magnezija in se z lahkoto absorbira.

- NeoLife PhytoMag Blend je ekskluzivna mešanica iz polnovrednih živil, ki so naravni vir magnezija:
  • rdeča pesa
  • ohrovt
  • brokoli
  • redkev

- Magnesium Complex je razvit z uporabo 3D tehnologije za povečanje njegove biološke razpoložljivosti.
NeoLife 3D tehnologija zagotavlja hitro in popolno razgradnjo (Disintegration), raztapljanje (Dissolution) in porazdelitev (Dispersion).

- 100% Vegetarijanska / veganska formula. Izdelek je popolnoma brez sestavin živalskega izvora.
Magnesium Complex izpolnjuje stroga merila pri izbiri virov za izdelke, kateri so namenjeni uporabnikom veganskih prehranskih dopolnil.

- Brez dodanih umetnih barvil, arom, sladil ali konzervansov.       biorazpoložljiv Magnezij kompleks KUPI ZDAJ
  

Write a comment

Note: HTML is not translated!