Naravna čistila za čiščenje kuhinje

Naravna čistila za čiščenje kuhinje

Čiščenje in vzdrževanje doma je prijetno opravilo, če uporabljamo pripomočke in čistila, s katerimi dom hitro očistimo. Naravna čistila bodo poskrbela, da bo vaš dom izgledal odlično, vi pa se boste ob čiščenju počutili prijetno, čiščenje bo učinkovito, poskrbeli pa boste tudi za svojo varnost. Naravna čistila so manj invazivna za vašo kožo.

Uporabite naravna čistila za čiščenje kuhinje

Uporabite naravna čistila za čiščenje kuhinje (Pixabay)

Poskrbite za zdrav dom

Čiščenje doma je pomemben del ohranjanja zdravja in preprečevanja bolezni. Dokazano je, da čiščenje pomaga zmanjšati stres in depresijo ter poskrbi, da se oseba dobro počuti. Navsezadnje je veliko lažje čistiti, če zaupate v svoje sposobnosti.

Redno čiščenje vpliva na naše dobro počutje

Redno čiščenje vpliva na naše dobro počutje (Freepik)

Redno čiščenje

Da bi poskrbeli za čist in zdrav dom je pomembno, da skrbimo za redno čiščenje. Skrivnost do čistejšega doma je pravzaprav preprosta - vse, kar potrebujete, je malo organizacije, dobro čistilo in nekaj nasvetov, kako kar najbolje izkoristiti svoj čas.

Uporaba naravnih čistil v kuhinji

V kuhinji boste z rednim pomivanjem posode, brisanjem površin, čiščenjem hladilnika preprečili nastanek bakterij. Ker je kuhinja prostor, v katerem se zbiramo, pripravljamo različno hrano, v kuhinjo prinesemo tudi nakupljena živila, pa zelenjavo z vrta...

Ohranjanje reda in čistoče v kuhinji je zato zelo pomembno. Vsem priporočamo uporabo naravnih čistil, ki so nam in okolju prijazna.

Ohranjajte posodo čisto

Če so vaše navade takšne, da pustite, da se posoda kopiči v pomivalnem koritu, poskusite s tem preprostim trikom. Nekaj dni, ko se odpravite čistit kuhinjo, nastavite časovnik in zabeležite, koliko časa je trajalo čiščenje. Redno pospravljanje za sabo lahko pohitri vaš čas pri čiščenju. Če boste videli, da to opravilo trajalo le nekaj minut, se boste lažje motivirali k rednemu pospravljanju.

Odstranjevanje trdovratne umazanije

Kako očistiti trdovratno umazanijo? Dobro je, da pri nakupu čistil iščemo takšna s čimbolj naravnimi sestavinami. Za čiščenje trdovratne umazanije in obstojnih madežev mnogi uporabljajo sodo bikarbono. Na primer, zamaščen pekač lahko očistimo tako, uporabimo detergent in sodo bikarbono. Zdrgnemo (če je umazanija trdovratnejša lahko dodamo še kis), pustimo nekaj časa, nato damo posodo v vročo vodo, ki prekriva lonec. V vročo vodo prav tako dodamo sodo bikarbono. Ko je voda ohlajena (a še topla),  posodo še enkrat zdrgnemo. Če so madeži bolj zapečeni na posodo dlje časa, boste morali morda postopek ponoviti spet naslednjič, saj pri prvem takšnem čiščenju vsega morda ne boste odstranili.

Soda bikarbona, kis, limona in druge naravne sestavine so odlična naravna čistila, vendar tudi ta rešitev ni primerna za vse vrste umazanije.

SUPER 10 univerzalno čistilo

100 % naravno in biološko razgradljivo čistilo Super 10 razgradi vso trdovratno umazanijo. Odstranjuje trdovratne madeže in maščobo z vseh površin. Velika prednost čistila je preprosta uporaba – pobrizgajte, preštejte do 10 in pobrišite.

Univerzalno čistilo uporabite za čiščenje pečice

Univerzalno čistilo Super 10 je odlično za čiščenje zamaščene pečice. Pečica naj na bo prevroča (cca. 50 stopinj), ravno toliko, da čistilo ne izhlapi, ko ga popršite po notranjosti pečice. Ko se čistilo prime na stene pečice, pustite delovati cca. 5 minut in nato pobrišite s suho, grobo krpo.

Uporabite univerzalno čistilo Super 10 za čiščenje pečice

Uporabite univerzalno čistilo Super 10 za čiščenje pečice (Pixabay)

Ohranjajte čiste delovne površine

Po koncu čiščenja kuhinja obrišite pult in kuhalne plošče z univerzalnim čistilom. To vrsto rednega, hitrega čiščenja je še posebej priporočljivo za lepe kuhalne plošče, saj se brizganje, kaplje in maščoba zapečejo, če jih pustite predolgo.

Najtežje je očistit zapečeno umazanijo na kuhinjskih delovnih površinah – preizkusite univerzalno čistilo Super 10

Najtežje je očistit zapečeno umazanijo na kuhinjskih delovnih površinah – preizkusite univerzalno čistilo Super 10 (Pixabay)

Čiščenja kuhinjskega korita

Kuhinjsko korito in še posebej pipo, lahko očistite bakterij in ostankov hrane z univerzalnim čistilom. Verjetno bi vsi morali pogosteje čistiti pipo, saj se je dotikamo z mastnimi rokami, pod njo peremo sadje, meso…

Kuhinjsko korito in pipa so lahko vir bakterij, zato poskrbite za redno čiščenje

Kuhinjsko korito in pipa so lahko vir bakterij, zato poskrbite za redno čiščenje (Pixabay)

Očistite pralne gobice

Ker vse več ljudi v kuhinji uporablja strojno pomivanje posode, se gobice v pomivalnem koritu ohranjajo dlje časa. Zato je tudi gobice treba pogosto čistiti. Lahko jih operemo kar v pomivalnem stroju, saj se posoda pere na visoki vročini, tako da bodo tudi morebitne bakterije na gobici odstranjene.

Zobna ščetka za čiščenje

Včasih žal ne gre brez tega pripomočka. V kuhinji se nahaja veliko različnih površin, kjer se lahko nabere umazanija, ponekod se razvije plesen. Na primer: držalo za gobice v pomivalnem koritu, držala od pečice… Vsak kotiček kuhinje je takoj priložnost, da se razvije nova umazanija.

Kako očistiti hladilnik?

Ko imate pripravljene smeti, da jih zavržete, je smiselno, da pregledate tudi hladilnik. To lahko naredite enkrat na dan ali na teden. Odvisno od vašega ritma. Poglejte, če so kakšni ostanki, hrane ki jo je treba odstraniti, da se ne razvije neprijeten vonj v hladilniku. Se je v hladilniku nabrala voda – pobrišite jo, da se kartonasta embalaža ne prične razgrajati. Pri čiščenju hladilnika lahko pogledate, katero hrano bi bilo dobro čimprej porabiti in temu prilagodite hladilnik.

Čiščenje kuhinjskih aparatov

Kako očistiti majhne naprave v kuhinji? Opekač kruha, aparat za kavo, mikrovalovno in mešalnike, ki stojijo na pultu, je treba pogosto brisati z univerzalnimi čistili, da preprečite nabiranje mastnega sloja. Univerzalno čistilo Super 10 bo odličen pripomoček za tovrstno čiščenje, saj odstrani sledi olja. Razredčite čistilo z vodo, poškropite, pustite nekaj časa in pobrišite.

Čistilo lahko uporabite tudi za čiščenje aparatov. Odstranite vse odstranljive dele in jih poškropite s čistilom Super 10, pobrišite. Za čiščenje težko dostopnih ali manjših delov uporabite vatirano palčko in zobno ščetko. Nato pa dele, ki jih lahko (ne električnih delov), operite v pomivalnem stroju.

Univerzalno čistilo super 10 je močno koncentrirano, zato bo po redčenju iz 1 l nastalo 11 l čistila

Univerzalno čistilo super 10 je močno koncentrirano, zato bo po redčenju iz 1 l nastalo 11 l čistila (Unsplash)

Pravočasno odnesite smeti

Tukaj je težka resnica: vonjave v kuhinji boste preprečili z rednim odnašanjem smeti. Morda se vam zdi, da nimajo vonja, a ko se vrnete po nekaj urah v dom, boste takoj zaznali, da imajo odpadki svoj vonj. Za vedno svež zrak poskrbite torej, da bo koš čist.

Niste prepričani katero čistilo uporabiti?

Ko ste v dvomih, kako nekaj očistiti in katero čistilo uporabiti, velja pravilo: začnite z milom in vodo. Na primer, če želite odstraniti zažgan sir iz ponve ali pekača za piškote, preprosto napolnite lonec ali ponev s toplo vodo in milom za pomivanje posode ter pustite stati kakšno uro. Ostanke sperite z dodatno toplo vodo in nato obrišite do suhega kot običajno. Če se pojavijo na ponvi trdovratnejši madeži, poskusite z močnejšimi čistili.

Ko preizkušate čistila, ki jih še ne poznate, pričnite na manjši površini

Ko preizkušate čistila, ki jih še ne poznate, pričnite na manjši površini (Unsplash)

Ko na primer čistite vrata delovnih površin in drugo pohištvo, vedno najprej na enem mestu preverite, kako čistilo vpliva na material.

Preberite več tukaj, kako lahko uporabite čistilo Super 10 ali nas pokličite na 041 773 430. Vsak uporabnik, ki se sreča s čistilom Super 10, ga ne zamenja več.

Super 10 univerzalno čistilo

Super 10 univerzalno čistilo

 Prednosti univerzalnega čistila Super 10:

- naravne sestavine (prijazno do vaše kože, vseh površin ki jih čistite in narave),

- med čiščenjem ne potrebujete zaščitnih sredstev

- biološko razgradljiv (res je, da si vsi želimo čisto kuhinjo, vendar zagotovo ne želimo v svojo hrano vključiti kemikalij – za delo v kuhinji torej resnično priporočamo čistilo Super 10, prav tako je to čistilo okolju prijazno),

- koncentrirano čistilo (1 liter koncentrata razredčimo z vodo v 11 litrov uporabnega detergenta),

- razgrajuje vso trdovratno organsko umazanijo,

- čistite lahko vse, kar lahko čistite s stikom z vodo.

Write a comment

Note: HTML is not translated!