Magnezij proti stresu in za energijo

Magnezij proti stresu in za energijo

Tako kot vsak drug živ organizem, tudi človeško telo potrebuje mnogo sodelujočih snovi, ki delovanje ali omogočajo in ga sprožajo ali pospešujejo. Mi pa smo iz sodobne prehrane skorajda povsem izključili prav te, za naše telo izjemno pomembne snovi - minerale.
Magnezij v stresnih situacijah učinkuje hitreje in bolje kot kopica sprostitvenih vaj
Ker je magnezij tesni sodelavec kalcija, ima pomembno vlogo pri gradnji kosti in zob ter pri sproščanju mišic, poleg tega pa pomaga tudi pri črpanju energije iz zaužite hrane in sodeluje še pri vrsti drugih procesov v telesu.

Zadostna količina magnezija vam bo omogočila, da boste lažje kos telesnim in duševnim naporom, postali boste bolj vzdržljivi, izgorevanje maščob pa bo pod taktirko encimov, ki jih spodbuja magnezij hitrejše, saj deluje pomirjajoče na živčevje, nespečnežem prinese sanje in je eden od najučinkovitejših borcev proti stresu, hkrati pa širi žile, niža krvni tlak in krepi tudi srce, ki je zaradi stresa ponavadi pod veliko obremenitvijo.

Hormonske spremembe
Strokovnjaki ga toplo priporočajo ženskam, ki jih mučijo predmenstrualni sindrom in boleče menstruacije, ter nosečnicam, ki jim magnezija ponavadi primanjkuje zato, ker njihovo zalogo črpa otročiček, ki raste in se razvija v maternici.
Zaradi vseh svojih lastnosti ima magnezij moč, da popravi posledice hormonskih sprememb, ki povzročijo neravnovesje v dnevih pred začetkom menstruacije in v času nosečnosti, povrne mirnost in izboljša razpoloženje, med menstruacijo pa sprošča mišične krče, ki so pogosto glavni krivci za neznosne bolečine.
Viri magnezija
Najbogatejši viri magnezija so temno zelena zelenjava, pravi kakav, različni oreščki, sončnična in bučna semenaotrobi, žitarice, izdelki iz polnovredne moke in banane, a le redki dobijo dovolj magnezija iz hrane.
Primanjkljaj magnezija se kaže v glavobolih, preutrujenosti, mišični napetosti in krčih, v skrajnih fazah pa tudi v boleznih srca in ožilja.
V primeru pomanjkanja so zelo dobrodošli dodatki. Preverite le, da so organskega izvora (lahko so iz jajčnih lupin kot Kal-Mag plus D, ne pa anorganski npr.iz koral ali drugih kamnin).   VIR


Write a comment

Note: HTML is not translated!