Koristi dobrih bakterij za celo družino!

Koristi dobrih bakterij za celo družino!

Vse več raziskav potrjuje ugoden vpliv dobrih bakterij, vključenih v prehrano, na črevesno mikrobioto in njeno ravnovesje!

Kaj lahko dobre mlečnokislinske bakterije storijo za vas:

REGULIRAJO DELOVANJE ČREVESJA

Pomagajo pri prebavi: pomagajo obnoviti normalno delovanje črevesja.

Pomagajo pri absorpciji mineralov: povečajo absorpcijo mineralov, kot je kalcij, zaradi povečanja kislosti v črevesju.

Zmanjšujejo tveganje za pojav driske: meta-analiza 39-ih objavljenih raziskav je pokazala, da mlečnokislinske bakterije nudijo varen in učinkovit način zmanjšanja tveganja akutne driske pri otrocih. Lahko zmanjša tudi tveganje za drisko, povezano s potovanjem ali z uporabo antibiotikov.

ZAKAJ PREHRANSKA DOPOLNILA?

Zaradi naše prehrane in življenjskega sloga se ravnovesje naše črevesne mikrobiote sooča s številnimi izzivi, kar povečuje potrebo po dopolnilih. Ti izzivi so prehrana, uživanje alkohola, uporaba predpisanih antibiotikov in starost. Tipična sodobna prehrana vključuje predelana živila, primanjkuje ji tudi naravnih vlaken, ki so ključnega pomena za rast dobrih bakterij. Poleg tega, uživanje alkohola in izpostavljenost strupenim snovem, zmanjša število dobrih bakterij, kar lahko poruši ravnovesje v korist slabih bakterij. Tudi predpisani antibiotiki, ki imajo sicer ključno vlogo v boju proti okužbami, poleg slabih bakterij uničijo tudi dobre.

PRIMERNA DOPOLNILA

Kaj iskati: Za mnoge izdelke, ki so na voljo, trdijo, da so učinkovita dopolnila. Ti izdelki lahko vsebujejo različne bakterijske rodove, vrste ali celo seve iste vrste, vendar ni nujno, da so izdelke, ki so naprodaj, tudi ustrezno testirali. Zato ne moremo pričakovati, da vsi izdelki delujejo enako. Poleg tega je prisotnost živih kultur ključnega pomena za učinkovitost. Naštevamo nekaj dejstev, na katere je potrebno biti pozoren, pri izbiri pravega dopolnila:

Prisotnost živih kultur: Da bi bile mlečnokislinske bakterije koristne, morajo biti žive in dejavne pri zaužitju ter takšne ostati dokler ne dosežejo črevesja.

Dopolnila morajo biti iz polnovrednih živil: Mlečnokislinske bakterije, ki se nahajajo v mlečnih izdelkih, so že tisočletja uporabljali za proizvodnjo jogurtov, sira in fermentiranega mleka. Za koristne bakterije, izolirane iz kultiviranih mlečnih izdelkov, se je izkazalo, da podpirajo ravnovesje mikroorganizmov v prebavnem traktu.

Dopolnila morajo vsebovati širok spekter testiranih bakterijskih sevov: Vsak sev koristnih bakterij je edinstven. Vsak proizvaja posebne encime, razstruplja različne snovi in naseljuje različna območja v črevesju. Zato je priporočljiv širok spekter organizmov z dokazanimi koristmi.

Dopolnila morajo biti koncentrirana: Koncentrirana dopolnila aktivnih mlečnokislinskih bakterij so dragocena in zelo primerna za vsakodnevno uporabo.

Dopolnila morajo biti učinkovita in zagotavljati dostavo: Da bi v celoti izkoristili prehransko dopolnilo, mora biti to učinkovito, z ustreznim številom živih mikroorganizmov, dobre bakterije pa morajo biti zaščitene pred delovanjem želodčne kisline, ki jih lahko onemogoči. Takšna zaščita zagotavlja njihovo preživetje, saj žive prispejo v črevesje in tam koristno delujejo. 

Acidophilus Plus - Ekskluzivna Gel-Gard »tehnologija ciljnega vnosa« zagotavlja vnos živih koristnih kultur v celoti do črevesja.

S to tehnologijo ovijejo bakterije s posebnim polisaharidnim gelom, ki je netopen v kislem okolju želodca. Celotna vsebina pa je obdana z želatinasto kapsulo. Ko kapsula pride v želodec, se raztopi, njena vsebina pa je netopna matrika imenovana Gel-Gard. Gel-Gard matrika varuje bakterije, dokler ne dosežejo črevesja, kjer se raztopi in sprosti bakterije. Te se lahko pritrdijo na črevesno steno in delujejo blagodejno. Varuje živo mikrobioto pred želodčno kislino. Po vstopu v črevesje se matrika stopi in sprosti visoko učinkovite aktivne kulture, ki pričnejo blagodejno delovati.


Write a comment

Note: HTML is not translated!