Kako magnezij ureja prebavo?

Kako magnezij ureja prebavo?

Nihče noče govoriti o zaprtju, vendar je to kronično vprašanje, ki lahko oslabi vaše telo, povzroča utrujenost, slabo prebavo in razstrupljanje, pa tudi povzroči vnetje in bolezni. Medtem ko obstaja več razlogov, ki lahko povzročijo zaprtje, lahko s pomočjo magnezija pogosto zmanjšate ali odpravite težavo.

Kako magnezij olajša zaprtje in ureja prebavo?
Telo potrebuje dovolj magnezija, da lahko prebava nemoteno teče. Študije kažejo, da je nizek vnos magnezija povezan z višjimi stopnjami zaprtja. Po drugi strani se je pokazalo, da so dodatki magnezija pri nekaterih bolnikih z zaprtjem delovali boljše od večine odvajal.

Kako dobiti dovolj magnezija?
Današnji slog življenja nemalokrat vključuje vnaprej pripravljeno hrano, premalo gibanja ter druge nezdrave navade.
Pridobivanje dovolj magnezija v prehrani postaja vse težje. Tudi če jeste veliko dobrih virov hrane, kot so fižol in listnata zelenjava ter oreščki, je večina današnjih pridelkov gojena na zemlji, ki je močno osiromašena rudnin – predvsem magnezija.
In ker je vaše telo le odziv na to, kako ravnate z njim, to velikokrat vodi do zaprtosti, ki neugodno vpliva na vaše počutje.
Zato je SAB NeoLife izdelal Magnezij kompleks – PRVO Prehransko dopolnilo, ki vsebuje biorazpoložljiv magnezij iz TREH različnih virov, dopolnjen s fitohranili iz polnovredne hrane, ki v sinergiji kompleksa in narave blagodejno učinkuje na vašo prebavo.

             DODAJ V KOŠARICO Magnezij Kompleks
                                         koda za popust: NEOLIFE

Skrivnost, zakaj je Magnezij Kompleks odlična izbira kot nežno odvajalo, je ker deluje na dva načina.
Prvič, magnezij pomaga sprostiti mišice znotraj črevesne stene, s tem poveča količino vode v lumnu črevesa, kar dodatno zmehča blato in olajša njegovo premikanje skozi črevo.
Drugič, magnezij deluje kot osmotiki - vežejo nase vodo iz celic črevesne stene, zato se volumen vsebine črevesja poveča za 3 do 5-krat. S tem se ustvari pritisk na črevesno steno, to pa povzroči peristaltiko ali gibanje črevesa. Magnezij poleg tega spodbudi izločanje črevesnih hormonov, ki peristaltiko pospešijo.

Dopolnite svojo vsakodnevno prehrano z Magnezij Kompleks-om, da boste dobili dovolj tega osnovnega minerala, ki vam bo omogočil nemoteno delovanje črevesja.
Tako kot z vitaminom C tudi pri magneziju ne morete predozirati - karkoli nad količino, ki jo potrebuje telo, se bo izločilo skozi črevesje, ledvice ali znoj. Če opazite neprijeten odvajalni učinek, preprosto zmanjšajte odmerek ali ga opustite čez dan.

Ali so dodatki magnezija potrebni?
Stres izčrpava zaloge magnezija, prav tako odvečno uživanje alkohola, uživanje predelane hrane, jemanje antibiotikov in jemanje nekaterih zdravil, kot so zdravila z visokim krvnim tlakom in diuretiki.
Vse od izčrpanih razmer v tleh do uporabe kemikalij v naši oskrbi z vodo je prispevalo k razširjenemu pomanjkanju magnezija.

Toda, kako lahko ugotovite, če vam magnezija primanjkuje?
Poleg testiranja so to nekateri najpogostejši simptomi:
 • Poškodba ledvic in jeter
 • Migrenski glavoboli
 • Zaprtje, ne redno odvajanje blata
 • Sindrom nemirnih nog
 • Poslabšajo simptome PMS
 • Nespečnost in težave s spanjem
 • Zobne votline
 • Mišična oslabelost in krči

Razlike v magneziju
Da se lahko magnezij v telesu ustrezno absorbira, mora biti vezan na drugo naravno snov.
Organske oblike magnezijevih soli ( laktat, glukonat, aspartat, citrat ) se veliko bolj absorbirajo v telesu,
z razliko od anorganskih ( karbonat, oksid, hidroksid… >>> Te tri oblike so pogoste v prodaji predvsem zaradi cene, saj je to naravna kamnina magnezit ).
100% Biorazpoložljiv Magnezij pridobljen iz fitohranil širokega spektra polnovredne hrane, ki se del človekove prehranske verige ima največjo absorpcijo, izkoristek predvsem pa učinkovitost.

Zakaj je NeoLife Magnesium Complex za vas najboljša izbira ? 
                  Več o izdelku
Magnesium Complex NeoLife je prehransko dopolnilo, ki vsebuje Biorazpoložljiv magnezij iz TREH glavnih virov (mešanica Tri-Mag Blend), dopolnjen s fitohranili iz polnovredne hrane (mešanica PhytoMag Blend).

NeoLife Tri-Mag Blend zagotavlja v dveh tabletah 300 mg magnezija iz treh glavnih virov.
  1. Dvojni kelirani magnezij, vezan na glicin, ki zagotavlja visoko biološko razpoložljivo obliko magnezija, ki se z lahkoto absorbira.
     Dvojno aminokislinsko mineralno kelacijo je razvil dr. Arthur Furst.
  2.Tri-magnezijev citrat je naravni vir organskega magnezija, za katerega je značilna visoka biološka razpoložljivost.
  3. Naravni magnezijev oksid ima najvišjo koncentracijo magnezija in se z lahkoto absorbira.

NeoLife PhytoMag Blend je ekskluzivna mešanica iz polnovrednih živil, ki so naravni vir magnezija:
 • rdeča pesa
 • ohrovt
 • brokoli
 • redkev

- Magnesium Complex je razvit z uporabo 3D tehnologije za povečanje njegove biološke razpoložljivosti.
NeoLife 3D tehnologija zagotavlja hitro in popolno razgradnjo (Disintegration), raztapljanje (Dissolution) in porazdelitev (Dispersion).

- 100% Vegetarijanska / veganska formula. Izdelek je popolnoma brez sestavin živalskega izvora.
Magnesium Complex izpolnjuje stroga merila pri izbiri virov za izdelke, kateri so namenjeni uporabnikom veganskih prehranskih dopolnil.

- Brez dodanih umetnih barvil, arom, sladil ali konzervansov.


             Preberi več o MAGNEZIJ KOMPLEKS


- Acidophilus Plus  & Magnezij komplaksWrite a comment

Note: HTML is not translated!