Brez želodčnih težav čez praznike - 5 nasvetov

Zlata pravila za preprečevanje želodčnih težav med prazniki, vam svetuje Zdravo z naravo

1. pravilo: Ne nažiraj se do grla

Četudi moraš obiskati svoje starše, pa njene starše, vmes pa se ustaviti še pri treh prijateljih in dveh sodelavcih, ni potrebno, da pri vsakem poješ in popiješ vse, kar postavijo predte. Vemo, v teoriji se sliši lahko, praksa je ponavadi veliko bolj zapletena, a spomni se le zadnjih praznikov, ko si se do mrtvega najedel in potem trpel še par dni. Zato bodi zmeren, zahvali se za ponujeno hrano in pijaèo in vzemi le toliko, kolikor veleva vljudnost. Zdravo z naravo in Sreèno življenje ter Minka Gantar 


2. pravilo: Pij veliko tekočine

In s tem nimamo v mislih obilice alkohola, seveda. Pij veliko vode ali nesladkanega čaja, kar bo povečalo občutek sitosti. Zaradi tega boš svoj ubogi želodec bistveno manj napolnil s kalorično in težko hrano.

3. pravilo: Izogibaj se vsemu, kar pretirano tvori želodčno kislino

Nekatere snovi še posebej pripomorejo k nastajanju želodène kisline, zaradi česar te lahko boli želodec ali peče zgaga. Zato se snovem, kot je nikotin, kofein in alkohol, ter živilom, ki vsebujejo veliko maščobe (svinjina), raje izogibaj – še sploh pa se izogibaj kombinaciji vseh teh. Če se te želodčna kislina že loti, spij kozarec mlačnega Donata.


4. pravilo: Kozarček žganja ne zmanjšuje občutka sitosti

Ljudska modrost je, da moraš popiti kozarček žganja, če si se pri kosilu hudo najedel in te sedaj daje občutek polnega želodca. Vendar pa to ne drži. Prebavo recimo vzpodbujajo grenčice, vendar pa lahko obenem povzročajo oziroma še povečajo želodčne težave. Zato se tovrstnim »alkoholnim rešitvam« raje izogibaj.


5. pravilo: Ne pozabi na gibanje

Pogosto je za neprijeten občutek polnega želodca in pekočo zgago krivo že dejstvo, da se le prestavljaš izza ene mize za drugo in z enega kavča na drugega. Zato izkoristi vsako priložnost za sprehod, ki ti jo prazniki ponujajo. Bodisi se sprehodi do trgovine, od doma do prijatelja ali pa le naredi nekaj krogov okrog naselja. Tako boš pospešil prebavo in se pripravil na nove hedonistične podvige.      

 

Bolje preventiva kot kurativa - ukrepajte predno so težave, vam svetuje Zdravo z naravo


Dobre probiotične bakterije pomagajo pri razgradnji hranilnih snovi v črevesju in s tem zmanjšanje nastajanja plinov, ki povzročajo ''refluks'' - zgago in napihnjenost.

Priporočamo vam da preventivno nahranite telo z zadostno količino učinkovitih probiotičnih bakterij, ki jih vsebuje izdelek Acidophilus Plus.

   

  * Pred spanjem popijte z vodo 2 - 3 kapsuli in presenečeni boste nad uspehom.


          


           


Najboljši nasveti, s pomočjo katerih med praznovanjem ne boste imeli težav z želodcem:


- Jejte dovolj domačih probiotičnih jogurtov. V kolikor vam ne teknejo ali jih nimate, lahko spodbudite in uredite prebavo z Acidophilus Plus, edinstvenimi mlečnokislinksimi probiotiki, ki v eni kapsuli združujejo kar 5 miljard dobrih probiotičnih bakterij z kar 5 vrstami različnih mlečnokislniskih bakterij.

- Za lajšanje pri težavah z želodcem, zgago, tiščanjem, težavah pri prebavi, vam predlagamo pitje pijače Aloe Vera Plus. Zelišča soka Aloe Vere delujejo pomirjajoče na živce, želodec in blažijo učinke stresa, s tem pa krepijo imunski sistem. Uravnavajo nivo kisline v želodcu, odvajajo vodo iz telesa in urejajo težave s hemeroidi. Zelišča v pijači nam pomagajo pri zdravljenju ran na želodcu in dvanajsterniku, pri prebavi hrane in poskrbijo za boljši spanec.

- Bodite zmerni v hrani in pijači.

- Pijte veliko tekočine (nesladkan čaj, voda, naravni sokovi). Hrana zaradi tekoèine nabrekne, zato imamo hitro občutek sitosti.

- Sladkarije ne potešijo lakote, ampak še bolj spodbudijo apetit.

- Omejite vse, kar zavira tvorbo želodčne kisline (alkohol, mastna hrana, kava, nikotin).

- Kozarček žganja ne pomaga pri občutku polnosti.

- Grenčične snovi, ki jih žganje vsebuje, sicer spodbudijo prebavo, a lahko dražijo želodec.


  Prekrokana noč, ne bo več problem z Aloe Vera Plus!


  Pijače Aloe Vera Plus, ki je odličnega okusa vsebuje izvleček:

  - Aloe Vere, ki pomirja blaži slabost

  - Kamilica, ki pomirja želodec

  - Ginseng, ki poživlja in zbistri možgane.  VIRWrite a comment

Note: HTML is not translated!