Certifikati za izdelke, SAB
CERTIFIKATI za izdelke

John Miller svojo pozornost nenehno usmerja na vprašanja o neposredni prodaji izdelkov za zdravje, še posebej na vprašanja o zakonskih predpisih za izdelke, na zdravstveno osveščanje, zaščito svobode izbiranja in zaščito našega okolja, hkrati pa je strokovnjak za zaščito pitne vode. John Miller je tudi odličen govorec, ki strokovne znanstvene pojme izrazi v lahko razumljivem jeziku.
Sodeloval je pri številnih raziskavah o vitaminih, hormonih, lipidih in aminokislinah ter je priznan raziskovalec izdelkov. Veliko prispeva k poglobljenemu poznavanju zapletenega mehanizma človeške celice. Dr. Hooper želi potrošnikom ponuditi preproste in jasne informacije, ki jim pomagajo pri zavestnem odločanju o svojih prehranskih potrebah.
Njegovo delo je usmerjeno predvsem v razumevanje sinergičnega delovanja tisočerih različnih hranljivih snovi iz naravnih polnovrednih živilih pri obnavljanju celic ter mehanizma, po katerem prehranska dopolnila lahko zagotovijo optimalno prehranjevanje na celični ravni. S tem pa se lahko izboljša zdravje in podaljša življenjska doba.
Dr. Somogyi je delal 30 let v živilski industriji in deloval kot višji znanstvenik na področju prehrane v ustanovi SRI International (nekdanji stanfordski raziskovalni inštitut). Pridobil si je bogate izkušnje s področja razvoja izdelkov, hrane in pijače, sestavin in dopolnil, biologije, proizvodnje in uporabe sadja ter zelenjave.
Dr. Somogyi je avtor več kot 50 znanstvenih razprav. Prispeval in skrbel je za redakcijo številnih učbenikov za prehranske vede in živilsko tehnologijo. Bil je v uredniškem odboru Kritične revije za prehranske vede in prehrano ter vodil raziskovalne projekte za Upravo za hrano in zdravila Združenih držav Amerike (FDA).
Dr. Somogyi je mentor Inštituta živilskih tehnologov (IFT), bivši predsednik in pomemben član North California Chapter, član Ameriške zveze kemikov za žita in Ameriškega društva kemikov za olja.
Dr. Carughi je objavila in predstavila vrsto svojih raziskav v številnih znanstvenih revijah in na prestižnih znanstvenih kongresih. Pri svojem delu raziskovalke živilske biokemije na Univerzi Kolumbija v Berkeleyu in na Stanfordski Univerzi se posveča predvsem vlogi, ki jo imajo hranilne snovi pri rasti in razvoju.
Tekoče govori angleško, špansko in italijansko ter ima veliko stikov z znanstveniki po vsem svetu. Dr. Carughi je trdno prepričana, da je temeljno poslanstvo znanstvenih raziskav oblikovati nove izdelke, ki lahko ljudem resnično izboljšajo življenje.
V svojih več kot 20-letnih izkušnjah se dr. Shepherd, priznan biokemik in strokovnjak za fitokemikalije, lahko pohvali s 16 znanstvenimi publikacijami, 12 patenti in bogatimi izkušnjami kot direktor za hranilne pijače na svetovni ravni, na več kot 40 mednarodnih trgih v enem izmed največjih živilskih podjetij na svetu.
Dr. Shepherd ima bogate izkušnje na področju proizvodnje ter se lahko pohvali s številnimi sodelovanji z znanstveniki in tehnologi po vsej Evropi. Velja za avtoriteto na vseh področjih živilske tehnologije, od živilske biokemije in surovin do razvoja, proizvodnje in distribucije živil ter pijač. Dobro pozna zgodovino polnovrednih živil, razvoj globalne dobave hrane ter mehanizmov sodobnih tržnih trendov, ki vplivajo na raznolikost in razpoložljivost raznovrstnosti živil.
Dr. Shepherd je prepričan zagovornik naravnega pristopa do zdravja in dolgega življenja ter trdno verjame, da je dopolnilna prehrana bistvenega pomena za dolgo in trdno zdravje.
Dr. Clayton je v zgodnjih raziskavah preučevala učinke predelanih živil na metabolizem elementov v sledovih, predvsem cinka in železa. Kasneje je delala kot direktorica za zdravje in funkcionalno prehrano v enem izmed vodilnih podjetij za zdravstveno varstvo potrošnikov. V tem času je dr. Clayton vodila ekipe za raziskave sestavin in razvoj izdelkov, vključno z izdelki za nadzor telesne teže, športnimi in hranilnimi napitki ter prehrano dojenčkov in porodnic.
Dr. Clayton ima mnogo objav in lastnih patentov, v zadnjem času se je uveljavila kot zdravnica zdravstvene prehranske terapije in fitoterapije. Dr. Clayton močno verjame v vlogo in pomen komplementarne medicine, kot del celovitega pristopa k zdravju. Ima veliko poznanstev v mednarodni znanstveni skupnosti in je članica številnih prehranskih raziskovalnih društev, kot tudi Mednarodnega združenja za preučevanje maščobnih kislin in lipidov.
Tekoče govori angleško, francosko in nemško. Dr. Clayton meni, da izobraževanje o prehrani igra ključno vlogo v naši globalni skupnosti in tako omogoča posamezniku pravilno odločanje glede izbora hrane in načina življenja.
Poleg razvoja izdelkov je Mark Lowman postal strokovnjak za sisteme nadzora in jamstva kakovosti. Globoko je prepričan v pomembnost dobre prehrane, ki vodi do dobrega zdravja. To prepričanje in njegovo delo s fitohranili ga je vodilo do raziskovanja na področju človeške prehrane. Od leta 1995 naprej je Mark Lowman pomemben del NEOLIFE-ove ekipe za razvoj izdelkov, ki sledi ustaljenim smernicam za izdelavo novih izdelkov, in vodi testiranje izdelkov z namenom ponuditi najboljše izdelke NEOLIFE-ovim uporabnikom.
Njegove izredne sposobnosti v laboratoriju in proizvodnji so obrodile leta uspešnega dela z NEOLIFE-ovim Znanstveno-svetovalnim odborom. Napredne koncepte o izdelkih jim je uspelo preoblikovati v funkcionalne gotove izdelke, ki jih proizvajajo in prodajajo po celem svetu.
Mark Lowman je močno prispeval k razvoju številnih NEOLIFE izdelkov, vključno s kapsulami Tre-en-en, izdelki za nadzor telesne teže GR2 Control, Omega-3 Salmon Oil Plus... Je član Inštituta živilskih tehnologov, Ameriškega združenja kemikov in Ameriškega biološkega inštituta. Služboval je v Odboru za botanične standarde kakovosti pri Svetu za odgovorno prehrano.
Dr. Applegate je diplomirala iz biokemije ter doktorirala iz znanosti o prehrani na UC Davis, University of California Univerza Davis v Kaliforniji). Na isti univerzi je sedaj članica Oddelka za prehrano, ugledna višja predavateljica in Direktorica za Športno prehrano. Trenutno zaseda položaj v uredniškem odboru mednarodne revije Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism (Revija za športno prehrano in presnovo) in je članica organizacije American College of Sport Medicine (ACSM – največja organizacija za raziskave na področju športa, medicine in splošne vadbe na svetu). Je tudi članica skupine Sports and Cardiovascular Nutritionists (SCAN – športni in kardiovaskularni nutricionisti), znotraj združenja American Dietetic Association (ADA - Akademija za prehrano in dietetiko).