ZAKISANOST Telesa

Zakisanost telesa 

Telo se na današnji način življenja odzove z zakisanjem. Veliko je vzrokov, ki nas v pravem pomenu besede zakisajo. Med te dejavnike spadajo prehrana, način življenja in vplivi iz okolja.

Zakisanost zaradi vpliva okolja in prehrane
V naši hrani oz. živilih je vedno manj mineralnih snovi (makro in mikromineralov) zaradi spremenjene sestave zgornjih plasti zemlje, ki je posledica kislega dežja. Poleg tega sta način intenzivne kmetijske proizvodnje in industrijska predelava glavni vzrok za vedno skromnejšo sestavo mineralnih snovi v vseh prehrambnih izdelkih. Uživanje hitro pripravljenih in gotovih živil z visokim deležem beljakovin (mesa), maščob, ogljikovih hidratov v obliki sladkorja, testenin, kruha in peciva so glavni vzroki za zakisanost telesa. Če temu dodamo še premajhno količino sveže zelenjave in sadja ob pitju sladkih pijač namesto navadne vode, postane zakisanost kronično stanje.

Zakisanost zaradi nikotina, piva, kole in podobnih sladkanih pijač
Seveda velja pravilo zmernosti, vendar kajenje, uživanje piva, močnih alkoholnih pijač in kokakoli podobnih pijač povečuje nastajanje kislin v telesu. Tu velja nasvet, da spremenimo uživanje omenjenih sredstev in jih nadomestimo s povečanim dodajanjem mineralnih snovi.

Zakisanost zaradi psihičnega in telesnega stresa
Naglica in duševno-telesne obremenitve vplivajo na biokemijo telesnih tekočin in dobesedno vodijo v stanje kronične zakisanosti. Seveda nam športna aktivnost ne škoduje, ker se človek povprečno giblje premalo, vendar pa mora ob rednih fizičnih naporih čim prej nadomestiti bazične mineralne snovi.

Zakisanost zaradi shujševalnih diet in postnih kur oz. postenja
Shujševalne diete imajo gotovo svoj pomen za vrnitev telesa v njegovo optimalno težo in za razstrupljanje, ki je danes še posebej pomembno. Med hujšanjem in postenjem pa je treba paziti na povečano sproščanje kislih presnovnih produktov med razgradnjo telesnih tkiv (beljakovine in maščobni depoji), ki močno obremenjujejo kislinsko-bazično ravnovesje. Zato je treba telesu dodajati primerno dnevno količino bazičnih mineralnih snovi (v obliki primerne mešanice bazičnih vitalnih mineralov), da bi preprečili prekomerno črpanje telesnih mineralnih rezerv iz kosti.

Kaj jesti ob zakisanosti?
Jejte veliko sadja in zelenjave. Stremite k temu, da bo ena tretjina vaših obrokov sestavljena iz sveže zelenjave in sadja. Ne kupujte zelenjave v pločevinkah, saj vsebujejo dodano sol, konzervirano sadje pa vsebuje dodan sladkor. Zdrav nasvet je tudi, da polovico krožnika napolnite z zelenjavo, četrtino z ribo ali drugimi beljakovinami, preostalo četrtino pa z manjšim delom škroba (sladki krompir, rjav riž).

V veliko pomoč pri zakisanosti vam bodo spodaj predlagana naravna, varna, učinkovita in biokompatibilna prehranska dopolnila Neolife.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK hover image

ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK

49.46€

ACIDOPHILUS Plus - probiotik ACIDOPHILUS Plus, učinkovit probiotik s kulturo živih probiotičnih bakterij, ter ciljno dostavo vseh bakterij do črevesja.  Nič sintetičnega..

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača hover image

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

20.63€

Aloe Vera PLUS Aloe Vera Plus - naravna zeliščna pijača Pijača odličnega okusa, ki obnavlja in pomirja.  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organiz..

ČESNOVE TABLETE hover image

ČESNOVE TABLETE

19.91€

ČESNOVE TABLETE ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex, kompleks vseh čebulnic - lukovk, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organ..

CINK kelirani hover image

CINK kelirani

18.00€

CINK kelirani Chelated ZINC za otroke in odrasle Prehransko dopolnilo z organskim cinkom, keliranim z aminokislinama glicin in metionin   Nič sintetičnega! Ne vsebuje..

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D) hover image

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D)

21.60€

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D) Prehransko dopolnilo z ORGANSKIN kalcijem, magnezijem in vitaminom D3  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih or..

Magnezij kompleks hover image

Magnezij kompleks

21.24€

Magnezij kompleks Magnezij kompleks 100% veganski, biorazpoložljiv, naravnega izvora  Nič sintetičnega! Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil.  Ne vsebuje ge..

Naravni beljakovinski napitek hover image

Naravni beljakovinski napitek

74.26€

Naravni beljakovinski napitek Naravni beljakovinski napitek NeoLife Shake, zdrav nadomesti obrok ali za hujšanje Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organ..

Prikazujem 1 od 7 do 7 (1 strani)