VNETJE, INFEKCIJA

Vnetje, infekcija 

Vnetje je lokalna reakcija na poškodbo v tkivu, pri kateri pride do otekline, rdečine, bolečine, povišanja lokalne (in sistemske) telesne temperature in začasne izgube funkcije tkiva.

Za vnetje je v začetni fazi značilno spodbujeno prehajanje plazme in belih krvničk iz krvnega obtoka skozi žilno steno v intersticij tkiva, ki je poškodovano. V vnetni odgovor so vključeni imunski sistem, lokalno žilje ter tkivne celice.
Vnetje lahko mine brez vidnih posledic, pri obsežnejših poškodbah tkiva pa lahko zaradi razrasta vezivnega tkiva pride do zabrazgotinjena. V hujših primerih lahko vnetje preide v kronično obliko. Vnetje se lahko tudi konča s smrtjo, če pride do okvare funcije katerega od vitalnih organov ali če se pojavi sepsa (razsoj patogenov po organizmu).
Infekcija ali okužba je naselitev mikrobov v gostiteljevem organizmu z namenom izrabljanja gostiteljevih bioloških procesov za lastno razmnoževanje. Mikroorganizem, ki lahko po vdoru v telo povzroči bolezen, se imenuje patogen. Gostiteljev odziv na patogen mikroorganizem se kaže kot vnetje. V širšem pomenu infekcija - okužba ne pomeni le naselitev mikroorganizmov v telesu, pač pa tudi drugih organizmov: helmintov, gliv ... Odnos, pri katerem ima gost korist, gostitelj pa škodo, imenujemo zajedavstvo (parazitizem).

Za učinkovitejšo odpornost proti vnetjem in infekcijam dopolnite svojo prehrano s spodaj predlaganimi naravnimi, varnimi, učinkovitimi in biokompatibilnimi dopolnili k prehrani Neolife.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) hover image

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida)

56.86€

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) Dopolnite svojo vsakodnevno prehrano za dobro počutje in zdravje z biorazpoložljivimi izdelki PRO VITALITY Plus  Nič sintetičneg..

Naravni multivitamini z železom hover image

Naravni multivitamini z železom

54.33€

Naravni multivitamini z železom Naravni multivitamini FORMULA 4 za dan poln energije Veliko več kot vitamini in minerali - edini izdelek na svetu s celotno življenjsko verigo..

ALL-C vitamin za otroke in odrasle hover image

ALL-C vitamin za otroke in odrasle

22.15€

ALL-C vitamin za otroke in odrasle  Dehidrirana pomaranča v pasteli za lizanje. Ena pastela vsebuje vse, kar vsebuje 1 pomaranča - razen vode. Nič sintetičnega! Ne vseb..

Brusnice in borovnice kompleks hover image

Brusnice in borovnice kompleks

29.20€

Brusnice in borovnice kompleks Brusnice in borovnice kompleks je antioksidant širokega spektra, topen v vodi, pridobljen iz prehrambenih virov bogatih s flavonoidi (iz sa..

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant hover image

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant

59.48€

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant CAROTENOID COMPLEX - antioksidant z znanstveno dokazano učinkovitostjo Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni doda..

ČESNOVE TABLETE hover image

ČESNOVE TABLETE

19.91€

ČESNOVE TABLETE ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex, kompleks vseh čebulnic - lukovk, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organ..

CINK kelirani hover image

CINK kelirani

18.00€

CINK kelirani Chelated ZINC za otroke in odrasle Prehransko dopolnilo z organskim cinkom, keliranim z aminokislinama glicin in metionin   Nič sintetičnega! Ne vsebuje..

D vitamin kompleks hover image

D vitamin kompleks

19.03€

D vitamin kompleks Vegan D vitamin kompleks z biorazpoložljivim D2 in D3   Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.   Ni dodanih sintetičnih ar..

Kurkuma in cimet kompleks hover image

Kurkuma in cimet kompleks

58.80€

Kurkuma in cimet kompleks Kurkuma in cimet kompleks - BOTANICAL Balance je uravnovalec glukoze, protivnetno delovanje Na 100% naraven način skrbi za vzdrževanje normalne..

Resp-X hover image

Resp-X

24.35€

Resp - X Resp - X za zdrave in čiste dihalne poti, čez vse letne čase. Prehransko dopolnilo za otroke in odrasle z izbranimi tradicionalnimi zelišči in 6000-letno zeli..

Sok granatnega jabolka hover image

Sok granatnega jabolka

40.71€

Sok granatnega jabolka Koncentriran sok granatnega jabolka TRE, za otroke in odrasle Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni dodanih sintetičnih arom..

Prikazujem 1 od 11 do 11 (1 strani)