UPOČASNIMO STARANJE

Upočasnimo staranje

Staranje je biološki proces, ki se odraža kot postopno slabšanje fizioloških funkcij organizma, kar zmanjšuje njegovo sposobnost vzdrževanja ravnovesja v telesu, s tem pa povečuje občutljivost na spremembe.

Staranje spremlja več pojavov od celične ravni do ravni celotnega organizma. Na celični ravni se dogaja kopičenje odpadnih produktov presnove v celicah, ki počasi pripomorejo k odmiranju celic.
Daljša življenjska doba zahteva učinkovite ukrepe proti procesom staranja, in to dovolj zgodaj. Čeprav se srčni infarkt pojavi pri 50-ih ali 60-ih, osteoporozni zlom pri 70-ih in demenca pri 80-ih, pa zametki teh bolezni nastanejo že desetletja prej.

Zato se je treba lotiti preprečevanja dogodkov čim prej, pri dvajsetih ali pri tridesetih.
Program, ki sloni na spremembah življenjskega sloga in prehrane, ima veliko ugodnih učinkov: preprečuje nastanek bolezni, sočasno pa povečuje telesno pripravljenost in vsestransko zmogljivost, izboljšuje sposobnost koncentracije, pomnjenja in druge kognitivne funkcije.

Toda marsikaj lahko storimo, da bi upočasnili staranje.
1. Ostanite mirni
Filozofsko si recite, da je zelo malo stvari v življenju, zaradi katerih se izplača izgubljati živce. Stres prav fizično uničuje celice v naših možganih, zato se zavedajte, da se mu je res bolje izogibati.
2. Zdrava sredozemska prehrana
Vse več študij je pokazalo, da je zdrava za celo telo in tudi možgane.
3. Pol ure sprehoda vsak dan
Ni vam treba teči maratona. Za zdrave možgane je dovolj, da se le sprehajate tako aktivno, da se malo prepotite.
4. Ne bodite osamljeni
Potrebujemo družabno življenje. Nekaj drugega pa je samota kot odločitev. Povsem v redu je odločitev, da boste dan preživeli sami. Ni pa dobro, če ste osamljeni.

Ob pomankanju hranilnih snovi, se proces starana pospeši.
Poskrbite za kvalitetno in hranil polno naravno prehrano, katero lahko varno in učinkovito dopolnite s spodaj predlagano naravno, varno in biokompatibilno dopolnilno prehrano Neolife.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK hover image

ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK

49.46€

ACIDOPHILUS Plus - probiotik ACIDOPHILUS Plus, učinkovit probiotik s kulturo živih probiotičnih bakterij, ter ciljno dostavo vseh bakterij do črevesja.  Nič sintetičnega..

Naravni multivitamini z železom hover image

Naravni multivitamini z železom

54.33€

Naravni multivitamini z železom Naravni multivitamini FORMULA IV za dan poln energije Veliko več kot vitamini in minerali - edini izdelek na svetu s celotno življenjsko verig..

Omega 3 Salmon Oil Plus hover image

Omega 3 Salmon Oil Plus

39.74€

Omega 3 Salmon Oil Plus Naravno olje negojenih rib Omega 3 Salmon Oil Plus, Neolife izdelano na osnovi večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Brez okusa in ''spahovanja'' ..

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) hover image

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida)

56.86€

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) Za dobro počutje in zdravje dopolnite svojo vsakodnevno prehrano z biorazpoložljivimi izdelki PRO VITALITY Plus  Nič sintetičneg..

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača hover image

ALOE VERA PLUS - naravna zeliščna pijača

20.63€

Aloe Vera PLUS Aloe Vera Plus - naravna zeliščna pijača Pijača odličnega okusa, ki obnavlja in pomirja.  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organiz..

Brokoli in ohrovt kompleks hover image

Brokoli in ohrovt kompleks

30.57€

Brokoli in ohrovt kompleks Brokoli in ohrovt kompleks CRUCIFEROUS Plus  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.  Ni dodanih sintetičnih arom, ..

Brusnice in borovnice kompleks hover image

Brusnice in borovnice kompleks

29.20€

Brusnice in borovnice kompleks Brusnice in borovnice kompleks je antioksidant širokega spektra, topen v vodi, pridobljen iz prehrambenih virov bogatih s flavonoidi (iz sa..

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant hover image

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant

59.48€

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant CAROTENOID COMPLEX - antioksidant z znanstveno dokazano učinkovitostjo Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni doda..

ČESNOVE TABLETE hover image

ČESNOVE TABLETE

19.91€

ČESNOVE TABLETE ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex, kompleks vseh čebulnic - lukovk, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organ..

Energijska pijača UPBEET hover image

Energijska pijača UPBEET

72.93€

Energijska pijača UPBEET Hitro in učinkovito dvignite nivo energije s pomočjo napitka naravnih prehranskih nitratov izdelka UPBEET  Ne vsebuje gensko spremenjenih organi..

Vitamin E kompleks hover image

Vitamin E kompleks

38.51€

Vitamin E kompleks Naravni "vitamin mladosti" E vitamin kompleks - Wheat Germ Oil, za zdravo srce in mladostno kožo. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjeni..

Prikazujem 1 od 11 do 11 (1 strani)