SRCE, OŽILJE, KRI

Srce, ožilje, kri

Ukrepajmo pravočasno - bolezni srca in ožilja so nepredvidljive

Bolezni srca in ožilja (kardiovaskularne bolezni) so bolezni, ki prizadenejo srce in/ali krvne žile. Med najpogostejšimi so povišan krvni tlak, koronarna obolenja, srčna kap, bolezen srčnih zaklopk, revmatične bolezni srca ... So glavni vzrok bolezni in prezgodnje smrti v Evropski uniji in so nasploh razširjene po vsem razvitem svetu.

Ocenjujejo, da bi bilo možno 90 % vseh primerov bolezni srca in ožilja preprečiti. Pri preprečevanju so pomembni zdrava prehrana, telesna dejavnost, izogibanje kajenju in pitju alkohola, ter zdravljenje in preventivno preprečevanje bolezni, ki predstavljajo dejavnik tveganja (povišan krvni tlak, sladkorna bolezen, hiperholesterolemija)

Srčno-žilne bolezni so vodilni vzrok smrtnosti v svetu ter tudi v Sloveniji. Leta 2013 so v svetu povzročile 17,3 milijona smrti (31,5 %), v letu 1990 pa 12,3 milijona (25,8 %).

Koronarna srčna bolezen povzroči 80 % vseh smrti zaradi srčno-žilnih zapletov pri moških in 75 % pri ženskah. Večina srčno-žilnih bolezni se pojavlja pri odraslih ljudeh.

Povprečna starost bolnika, ki umre zaradi srčno-žilnega dogodka, je v razvitem svetu okoli 80 let, v svetu v razvoju pa okoli 68 let. Glede na starost se srčno-žilne bolezni pri moških pojavijo povprečno okoli 10 let prej kot pri ženskah.

Že s preventivo lahko veliko pripomoremo in zmanjšamo možnost zapletov tudi s prehrano, ki jo lahko varno in učinkovito dopolnimo s spodaj predlaganimi naravnimi, varnimi in biokompatibilnimi vitamini za odrasle Neolife.

tabela krvnega tlaka

  Vir: Harvard Health Publishing
American Heart Association, The American College of Cardiology in še 9 organizacij za zdravje je leta 2017 objavilo nove smernice določanja visokega pritiska. Nove smernice so nastale na podlagi testa, ki je zajel 9 tisoč oseb, starih 50 let ali več let...

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana

Podkategorije

Naravni multivitamini z železom hover image

Naravni multivitamini z železom

54.33€

Naravni multivitamini z železom Naravni multivitamini FORMULA IV za dan poln energije Veliko več kot vitamini in minerali - edini izdelek na svetu s celotno življenjsko verig..

Omega 3 Salmon Oil Plus hover image

Omega 3 Salmon Oil Plus

39.74€

Omega 3 Salmon Oil Plus Naravno olje negojenih rib Omega 3 Salmon Oil Plus, Neolife izdelano na osnovi večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Brez okusa in ''spahovanja'' ..

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) hover image

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida)

56.86€

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) Za dobro počutje in zdravje dopolnite svojo vsakodnevno prehrano z biorazpoložljivimi izdelki PRO VITALITY Plus  Nič sintetičneg..

Brusnice in borovnice kompleks hover image

Brusnice in borovnice kompleks

29.20€

Brusnice in borovnice kompleks Brusnice in borovnice kompleks je antioksidant širokega spektra, topen v vodi, pridobljen iz prehrambenih virov bogatih s flavonoidi (iz sa..

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant hover image

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant

59.48€

CAROTENOID COMPLEX - antioksidant CAROTENOID COMPLEX - antioksidant z znanstveno dokazano učinkovitostjo Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni doda..

ČESNOVE TABLETE hover image

ČESNOVE TABLETE

19.91€

ČESNOVE TABLETE ČESNOVE TABLETE - Garlic Allium Complex, kompleks vseh čebulnic - lukovk, brez neprijetnega vonja  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organ..

Energijska pijača UPBEET hover image

Energijska pijača UPBEET

72.93€

Energijska pijača UPBEET Hitro in učinkovito dvignite nivo energije s pomočjo napitka naravnih prehranskih nitratov izdelka UPBEET  Ne vsebuje gensko spremenjenih organi..

Koencim Q10 hover image

Koencim Q10

49.60€

Koencim Q10 Koencim Q10 naravnega in visoko biorazpoložljivega izvora Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladi..

Vitamin C s postopnim sproščanjem hover image

Vitamin C s postopnim sproščanjem

41.68€

Vitamin C s postopnim sproščanjem Vitamin C s postopnim sproščanjem je izdelan iz agrumov šipka, acerole in grenivk, ter dodanimi bioflavonoidi. Poleg tega ..

Vitamin E kompleks hover image

Vitamin E kompleks

38.51€

Vitamin E kompleks Naravni "vitamin mladosti" E vitamin kompleks - Wheat Germ Oil, za zdravo srce in mladostno kožo. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjeni..

Prikazujem 1 od 10 do 10 (1 strani)