LASJE, NOHTI

Lasje, nohti

Da bi lasje in nohti ostali čvrsti in lepi, je potrebo ohranjati zdrav način življenja, s povečanim vnosom naravnih hranil.

Tudi lasje in nohti potrebujejo nego, vendar ne samo od zunaj, saj jih je potrebno nahraniti.

Za čvrste, zdrave lase in nohte

Las je dlaka na lasišču, zgrajena iz roževine, ki jo tvori keratin. Sicer je skorajda celotna površina kože poraščena z roženimi izrastki (razen dlani, notranjih strani prstov, stopal, bradavic, ustnic), vendar te izrastke imenujemo s skupnim izrazom dlake. Las imenujemo le dlako na lasišču.

Človeški lasje zrastejo v dolžino dlje kot ostale človeške dlake in dlje kot dlake pri večini živali. Lasje so tudi gostejši od dlak po ostalih predelih telesa. V povprečju se na človeškem lasišču nahaja 100.000 lasnih mešičkov. Popolna ali delna odsotost las se imenuje plešavost (alopecija). Antropologi menijo, da so dolgi lasje posledica sekundarne naravne selekcije in je njihova funkcija večja privlačnost posameznika. Dolgi, zdravi lasje naj bi tudi kazali na zdravje posameznika.

Iz vsakega lasnega mešička lahko v času življenja izraste do 20 las. Povprečno izgubi posameznik dnevno do 100 las.

Noht je roževinast izrastek na zgornji strani živalskega prsta. Nohti varujejo blazinice prstov na zgornji strani. Izraščajo iz nohtne korenine. Tukaj se celice neprestano delijo in novonastale celice izdelujejo beljakovino keratin in z njo polnijo citoplazmo. Celice, ki so nasičene s keratinom nato odmrejo. Tako je zgornja belkasta plast nohtov zgrajena iz mrtvih celic. Nohti so najbolj občutljivi na rastnem delu in če si poškodujemo nohtno korenino, lahko noht odmre in odpade, ali pa spremeni rastno obliko.

Za preventivo ali lajšanje že nastalih težav z lasmi in nohti, vam bodo v veliko in učinkovito pomoč spodaj predlagana naravna prehranska dopolnila za odrasle Neolife, saj so varni, biokompatibilni in brez stranskih učinkov.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

LASJE

BELJAKOVINE
So glavne sestavine lasnih vlaken. Neustrezen vnos beljakovin lahko povzroči izpadanje las, motnjo v njihovi rasti ali krhke šibke lase.
Vitamin C
Je bistvenega pomena pri nastajanju kolagena in povezovanju keratinskih vlaken in tako pomaga ohraniti celovitost las. Prav tako ima vlogo pri normalnem delovanju krvnih žil.
BIOTIN (B-kompleks)
Prispeva k presnovi makrohranil ter k ohranjanju zdravih las.
Vitamin B12
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ima vlogo pri delitvi celic.
NIACIN (B3)
Prispeva k sproščanju energije pri presnovi in ohranjanju zdrave kože.
SELEN
Ima vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom in prispeva k ohranjanju zdravih las. Prekomerna izguba las lahko pomeni nizko raven selena.
CINK
Ima vlogo pri delitvi celic in prispeva k ohranjanju zdravih las.
OMEGA-3
Lasje vsebujejo 3 % teh maščobnih kislin. So pomembna sestavina celičnih membran in naravne maščobe za lasišče in lase.
BAKER
Prispeva k normalni obarvanosti las.
ŽELEZO
Ima vlogo pri prenosu kisika v telesu. Včasih lahko pride do izpadanja las prav zaradi pomanjkanja kisika v lasnih mešičkih.
Vitamin D
Kakšno vlogo ima pri ohranjanju las trenutno še ni povsem jasno. Vendar so raziskovalci na univerzi v Kairu ugotovili, da obstaja povezava med ravnijo železa in vitamina D ter izgubo las pri ženskah. Če je bila raven nižja, je bila izguba las večja. Raziskovalci domnevajo, da vitamin D lahko sodeluje pri regulaciji genov, ki spodbujajo normalno rast lasnih mešičkov.

NOHTI

BELJAKOVINE
Ključni gradniki keratina v nohtih. Neprožni nohti kažejo na pomanjkanje beljakovin.
KAROTENOIDI
Čeprav ni veliko podatkov, obstaja nekaj dokazov, da lahko karotenoidi izboljšajo celjenje nohtov, ki so odstopili od nohtne posteljice (stanje znano kot oniholiza), saj naj bi imeli pomembno vlogo pri zaščiti podnohtja pred sončno svetlobo, pri celični diferenciaciji ali pri poroženevanju.
ŽELEZO
Železo ima vlogo pri prenosu kisika v telesu, zato zagotavlja kisik tudi nohtni posteljici. Nizka raven je povezana z lomljivimi nohti. Hudo pomanjkanje je lahko vzrok za tanke, razbrazdane, pretirano izbočene ali vbočene nohte.
BIOTIN (B-kompleks)
V raziskavi so ugotovili, da je dopolnjevanje povzročilo 25 % povečanje debeline nohtov pri bolnikih z diagnozo krhkih nohtov v 6 do 15 mesecih.
KALCIJ
Kljub splošnemu prepričanju predstavlja le 0,2 % teže nohtov in zato verjetno ni odgovoren za trdoto nohtov. V klinični študiji se je kljub temu izkazalo, da dopolnjevanje izboljša kakovost nohtov žensk pred in po menopavzi.
CINK
Prispeva k ohranjanju zdravih nohtov.
ostali MINERALI
Vsi esencialni minerali so pomemben sestavni del nohtov.

Podkategorije

ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK hover image

ACIDOPHILUS Plus - PROBIOTIK

49.46€

ACIDOPHILUS Plus - probiotik ACIDOPHILUS Plus, učinkovit probiotik s kulturo živih probiotičnih bakterij, ter ciljno dostavo vseh bakterij do črevesja.  Nič sintetičnega..

Omega 3 Salmon Oil Plus hover image

Omega 3 Salmon Oil Plus

39.74€

Omega 3 Salmon Oil Plus Naravno olje negojenih rib Omega 3 Salmon Oil Plus, Neolife izdelano na osnovi večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Brez okusa in ''spahovanja'' ..

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) hover image

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida)

56.86€

4 izdelki v 1 (Prehranska piramida) Za dobro počutje in zdravje dopolnite svojo vsakodnevno prehrano z biorazpoložljivimi izdelki PRO VITALITY Plus  Nič sintetičneg..

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE hover image

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE

67.71€

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE Za vsakodnevno zdravo in naravno prehrano, za vso družino Beljakovinski napitek NUTRISHAKE  Ne vsebuje gensko spremenjenih organizm..

BETAGUARD - naravna imunska zaščita hover image

BETAGUARD - naravna imunska zaščita

33.80€

Naravna imunska zaščita Betaguard - naravna in varna imunska zaščita, za otroke in odrasle  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov. &..

CINK kelirani hover image

CINK kelirani

18.00€

CINK kelirani Chelated ZINC za otroke in odrasle Prehransko dopolnilo z organskim cinkom, keliranim z aminokislinama glicin in metionin   Nič sintetičnega! Ne vsebuje..

Vitamin E kompleks hover image

Vitamin E kompleks

38.51€

Vitamin E kompleks Naravni "vitamin mladosti" E vitamin kompleks - Wheat Germ Oil, za zdravo srce in mladostno kožo. Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjeni..

Prikazujem 1 od 7 do 7 (1 strani)