KOSTI, SKLEPI, HRBTENICA

Kosti, sklepi

Kost je trden organ, ki tvori del okostja pri vretenčarjih. Kosti služijo mehanski opori in varovanju telesa, poleg tega pa v njih nastajajo rdeča in bela krvna telesca. V kosteh se shranjujejo mnogi minerali, ki so življenjskega pomena za telo. Na kosti so pripete mišice, ki s krčenjem v sistemu kosti, vezi in sklepov omogočajo gibanje telesa.
Kosti pri človeku predstavljajo do 20 % telesne mase, so različnih oblik in velikosti. Povprečen odrasel človek ima v telesu 206 kosti, neupoštevajoč množico majhnih sezamoidnih kosti v kitah. Največja je stegnenica, najmanjša pa stremence v srednjem ušesu, ki sodeluje pri sluhu.
Sklep je zveza med kostmi pri organizmih, ki imajo skelet. Razdelimo jih glede na gibljivost ali na način, kako so kosti zvezane med seboj v neprave sklepe (sinartroze) in prave sklepe (artikulacije). Zveze lahko delimo tudi glede na mehaniko sklepov.  
Hrbtenica človeka je del okostja, ki jo sestavljajo vretenca. Delimo jo v 5 skupin ali segmentov, ki jih sestavlja 33 do 34 vretenc.
VIR

Na naraven način okrepite, zacelite in ohranite kosti ter čvrste sklepe, z spodaj predlaganimi vitamini za odrasle Neolife, saj so naravni, varni, biokompatibilne in brez stranskih učinkov.

Izdelki v kategoriji so navedeni izključno informativno in ne nadomestijo prehrane, zdravil in zdravniške oskrbe. Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Pomembna sta zdrav način življenja ter raznolika in uravnotežena prehrana.

Podkategorije

Omega 3 Salmon Oil Plus hover image

Omega 3 Salmon Oil Plus

39.74€

Omega 3 Salmon Oil Plus Naravno olje negojenih rib Omega 3 Salmon Oil Plus, Neolife izdelano na osnovi večkrat nenasičenih maščobnih kislin. Brez okusa in ''spahovanja'' ..

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE hover image

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE

67.71€

Beljakovinski napitek NUTRISHAKE Za vsakodnevno zdravo in naravno prehrano, za vso družino Beljakovinski napitek NUTRISHAKE  Ne vsebuje gensko spremenjenih organizm..

Brusnice in borovnice kompleks hover image

Brusnice in borovnice kompleks

29.20€

Brusnice in borovnice kompleks Brusnice in borovnice kompleks je antioksidant širokega spektra, topen v vodi, pridobljen iz prehrambenih virov bogatih s flavonoidi (iz sa..

CINK kelirani hover image

CINK kelirani

18.00€

CINK kelirani Chelated ZINC za otroke in odrasle Prehransko dopolnilo z organskim cinkom, keliranim z aminokislinama glicin in metionin   Nič sintetičnega! Ne vsebuje..

D vitamin kompleks hover image

D vitamin kompleks

19.03€

D vitamin kompleks Vegan D vitamin kompleks z biorazpoložljivim D2 in D3   Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.   Ni dodanih sintetičnih ar..

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D) hover image

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D)

21.60€

KAL-MAG plus D (kalcij - magnezij + vitamin D) Prehransko dopolnilo z ORGANSKIN kalcijem, magnezijem in vitaminom D3  Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih or..

Magnezij kompleks hover image

Magnezij kompleks

21.24€

Magnezij kompleks Magnezij kompleks 100% veganski, biorazpoložljiv, naravnega izvora  Nič sintetičnega! Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil.  Ne vsebuje ge..

Prikazujem 1 od 7 do 7 (1 strani)