Gliste, Podančice, Trakulja

Ali ima moj otrok gliste, pedančice ali trakuljo?
Ali moram peljati otroka k zdravniku?
Kakšne so naravne metode zdravljenja?
Kako pomagati otroku?
Vse odgovore na vprašanja in še več, si preberite v nadaljevanju ...
 
Kako ugotovimo ali ima otrok gliste, podančice ali trakulje?
- Pri okužbah z glistami je otrok navadno utrujen, zaspan, ima kolobarje okoli oči ter se pogosto praska. Pri dlje časa trajajoči nezdravljeni glistavosti lahko tudi slabše napreduje. Pri otrocih z glistami se pojavljajo bolečine v trebuhu, lahko imajo kolike, napenja jih ter imajo občasno drisko.
- Pri okužbah s podančicami otroka ponoči srbi predel zadnjične odprtine.
- Pri trakuljavosti se pojavljajo težave v trebuhu, lahko so zelo lačni ali pa izgubijo tek ter hujšajo.
Pod glistavostjo pri otrocih najpogosteje razumemo okužbo z belo glisto podančico (Enterobius vermicularis), ki je izključno človeški zajedavec.
Črevesni paraziti ali gliste so organizmi, ki se naselijo v človeškem črevesju. Lahko povzročajo nelagodje ali celo resno škodijo zdravju. Najpogosteje se s črevesnimi paraziti okužijo otroci v predšolskem obdobju, stari od 3 do 10 let in sicer gre predvsem za okužbo s podančicami oz. otroškimi glistami. Pri otrocih so okužbe toliko pogostejše, ker si neumite roke velikokrat dajejo v usta. Prav tako  se okužba širi z uživanjem slabo opranega sadja ali zelenjave ter z onesnaženo vodo ali raznimi predmeti (skupne igrače).

Podančice (Enterobius vermicularis) ali otroške gliste živijo v gostitelju v zadnjem delu tankega in na začetku debelega črevesa. V blatu so vidne kot bele, manj kot centimeter dolge in kot las tanke nitke, ki se gibljejo. Okužbe se hitro prenašajo v skupinah otrok. Jajčeca glist vnesemo v telo z živili, jih dobimo od domačih živali ali pa tudi v peskovnikih, kjer se skupaj igra več otrok. V naše telo jih tako vnesemo skozi usta, od koder grejo v želodec in naprej v črevesje. Tu poteka razvoj gliste od jajčeca do odrasle gliste.

Zaradi srbenja se okuženi otroci praskajo in tako se mikroskopsko majhna jajčeca podančic prilepijo na oblačila in za nohte, od koder pa se z lahkoto prenesejo na ostale predmete, na primer igrače, posteljnino, kljuke ter druge površine.

Da se življenjski krog podančice sklene, morajo jajčeca priti ponovno v črevesje, kar pri otrocih ni težko ravno zaradi omenjene navade, da nenehno nosijo roke in druge predmete v usta. Tako pride do ponovne samookužbe ali okužbe drugih otrok. Iz jajčec v 2 do 6 tednih v črevesju dozorijo odrasle podančice.

Ali morate peljati otroka k zdravniku?
Otroka, za katerega sumimo, da ima gliste, mora pregledati zdravnik. Zdravila za odpravljanje parazitov uničujejo parazite. Pred začetkom zdravljenja otroka pazljivo preberite priloženo navodilo za uporabo zdravila in ga natančno upoštevajte. Če ima otrok podančice, je najbolje pregledati vso družino, ker to pripomore k hitrejšemu okrevanju.

Včasih, ko ni bilo na voljo zdravil, so gliste odpravljali z naravnimi metodami. Naravno in učinkovito sredstvo je uživanje čebulnic, predvsem česna, učinkoviti pa naj bi bili tudi drobnjak, čemaž ipd.
A z njim, kot z zdravili preženemo samo odrasle gliste.
Iz jajčec se spet razvijejo nove, zato je treba kuro s česnom ponavljati oziroma česen uživati daljše obdobje.

ZDRAVO Z NARAVO vam priporoča:

Zelo enostavna rešitev vam nudi NEOLIFE:
     Česnove tablete - GARLIC ALLIUM COMPLEX
                                                         NAROČI  IZDELEK
 • Zagotavlja dopolnilo Širokega spektra polnovrednih živil.
  Garlic Allium Complex vsebuje izvlečke in koncentrate iz številnih lukovk, ki jih znanstvene raziskave povezujejo z dobrim zdravjem, ter zagotavlja dnevni vnos različnih zdravih hranljivih snovi.
 • Izdelan je s posebnim postopkom, ki ščiti naravne encime.
  Alinaza je nujno potreben encim za nastanek alicina, žveplene spojine, ki je odgovorna za večino pozitivnih učinkov česna. S posebno tehnologijo družbe NEOLIFE smo zaščitili alinazo pred želodčno kislino.
 • Vsebnost alicina je zagotovljena.
  2 tableti vsebujeta 4,2 mg aktivnega alicina iz kakovostnih izvlečkov česna in ostalih čebulnic. Raziskave in študije dokazujejo, da ta količina - enaka količini v enem stroku svežega česna - učinkovito podpira zdravje.
 • Vsebuje celo »družino« hranljivih snovi.
  Izdelek ne vsebuje le alicina, temveč tudi druge bioaktivne snovi (na primer: spojine, topne v olju, iz svežega česna in čebule), ki so naravno prisotne v lukovkah in na različne načine sodelujejo v podporo zdravju.
 • Tehnologija »ciljne dobave«.
  Posebna ovojnica pastele poveča stabilnost in absorpcijo ter zagotovi tvorbo aktivnega alicina v prebavilih. Zaradi tega Garlic Allium Complex ne povzroča prebavnih težav ali neprijetnega zadaha!
OPOMBA:
 • V primeru da je pastela, ki meri v premeru samo 10 mm še vedno prevelika da bi jo otrok zaužil, jo prepolovite z nožem ali celo zdrobite.
 • Primerno za otroke od 3 leta starosti dalje
 • Okus po česnu je zanemarljiv, ker ne vsebuje eteričnih olj, ampak samo zdravju koristne sestavine.
Higienski ukrepi, ki bi jih morala upoštevati cela družina:
 • temeljito umivanje rok z milom pod toplo tekočo vodo:
    – po uporabi stranišča
    – pred vsako jedjo
    – po stiku z živalmi
    – po prihodu z igrišča, vrtca, ipd.
 • uživanje dobro opranega sadja in zelenjave
 • redno striženje nohtov na kratko
 • redno umivanje zadnjične odprtine
 • uporaba svoje brisače
 • z levo roko brišemo zadnjico, z desno pa odpiramo pipo
 • pranje spodnjega perila, posteljnine, brisač in pižam pri visokih temperaturah
 • pranje igrač in po možnosti za nekaj časa pospravimo igrače,ki jih je težje oprati (plišaste igračke), prav tako naj otroci svojih igrač ne posojajo drugim otrokom.
* Za čiščenje igrač je zelo priporočljiva uporaba detergenta DESINFECTANT, ki je namenjen za domačo uporabo.
  Iz 1-ga litra koncentrata boste dobili do 200 litrov uporabnega detergenta, ki uniči vse plesni, viruse, bacile in parazite.

 Detergent DESINFECTANT:
 > Razkužilo uporabljamo povsod, ko se želimo znebiti najrazličnejših okužb in nezaželenih vonjav.
 > Dezinfektant je specifično formuliran za čiščenje zahtevnih površin, ki hkrati čisti in razkužuje.
 > Učinkovit je na vseh pralnih površinah - čisti in razkužuje tako v hladni kakor tudi v topli vodi.

Poznamo namreč čez 250 različnih vrst česna, med katerimi so nekatere zdravilne in dišavne zeli. Vse vrste česna vsebujejo česnovo olje, katerega poglavitna sestavina je žveplova spojina – žveplov alicin. Ta daje rastlini značilen vonj po česnu. Tega se lahko znebimo, če sočasno z njim jemo peteršilj.
RECEPT:
Česen lahko kot zdravilo proti glistam, tudi za otroke, pripravimo v obliki mlečnega napitka. V ta namen naj popijejo 1 dcl presnega mleka, v katerega primešamo dva velika sveža, drobno strta in pretlačena česnova stroka. Če otrok tega ne more popiti, lahko česen v mleku tudi nekoliko prekuhamo. Sicer ne bo tako močno učinkovit, ga bo pa lažje popiti.
Kadar je zaželeno močno delovanje, ga moramo na dan popiti vsaj 2 decilitra.

In na koncu …
V pomoč pri potrditvi, da vam je to z vsemi ustreznimi spremljevalnimi ukrepi res uspelo, je lahko tudi ponovno testiranje parazitov v blatu in krvi po opravljeni samo-terapiji.
Primerjaj (0)
CAROTENOID COMPLEX, antioksidant

CAROTENOID COMPLEX, antioksidant

CAROTENOID COMPLEX, antioksidant        Izdelek je patentiran in enakovreden 115 kg surovega sadja in zelenjave.        Z uživanjem 3 kapsul dnevno se imunski sistem dvigne za 37% v 20 dneh - ŠTUDIJA RAZISKAVE               Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.                Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil ali konzervansov.Vsebina: 90 kapsul                                     CENA: 0,58 € na dan in 17,4 € na mesecUporaba: 1 - 2 pastele dnevno   >>>   PREDNOSTI IZDELKAZdravo z naravo priporoča CAROTENOID COMPLEX, antioksidant:Karotenoidi so posebno pomembni za zdravje, rast in dolgo življenjsko dobo celic.     Pred boleznijo nas ščitijo na 3 načine:1. Preprečevanje bolezni: Karotenoidi so siloviti antioksidanti in torej ščitijo naše celice pred oksidativnimstresom, ki ga povzročajo prosti radikali, torej preprečujejo pojav tistih dogodkov, ki lahko privedejo do nastanka rakastih tvorb ali pojava drugih bolezni. Karotenoidi lahko pripomorejo k preprečevanju nastanka nekaterih bolezni, ki jih prizadenejo prosti radikali in so večinoma povezane s staranjem. Te so:- Bolezni srca in ožilja- Rak- Degenerativne očesne bolezni vključno s sivo mreno in makularno degeneracijo- Slabšanje delovanja imunskega sistema- Degenerativne bolezni živčnega sistema2. Posredovanje v bolezenskem procesu: Karotenoidi prekinejo oksidacijske reakcije ter spodbujajo in krepijodelovanje imunskega sistema. Tako se naravni obrambni mehanizmi telesa lahko bolj učinkovito spopadejoz boleznijo in izboljšajo zdravje.3. Popravljanje: Dokazano je, da lahko karotenoidi pomagajo v pred-rakastih stanjih ter v primeru oralnega(ustnega) ali cervikalnega (vratnega) raka. Vse kaže, da uspejo ustaviti razvoj teh bolezni in pomagajo telesu, dapopravi škodo, ki je že bila storjena.   >>>  OPIS IZDELKA* CAROTENOID COMPLEX, antioksidant - NAJBOLJ POPOLN IZDELEK S KAROTENOIDI NA SVETUZAKAJ PRAV CAROTENOID COMPLEX, antioksidant DRUŽBE NEOLIFE?- Raziskave vzpostavljajo vez med dietami, ki vsebujejo veliko sadja in zelenjave, bogatih na karotenoidih,z zmanjšanim tveganjem:rakasrčnih obolenjdegenerativnih očesnih boleznistarostnih bolezni živčnega sistema- Karotenoidi krepijo imunski sistem ter pomagajo telesu, da se brani pred boleznimi.- Karotenoidi izboljšujejo zdravje ločeno od delovanja ostalih prehrambenih dejavnikov.- Sestavine so iz polnovrednih živil.Naša posebna mešanica je narejena iz koncentrata:ParadižnikovKorenjaŠpinačeFeferonovJagodMarelicBreskev- Vsebuje 15 silovitih članov družine karotenoidov. Dokazano je, da naša enkratna formula vnaša v telo:alfa-,beta, cis-beta-, gama-, in zeta-karotin, likopen, cis-likopen, lutein, zeaksantin, alfa- in beta-kriptoksantin, violaksantin, kantaksantin, kapsantin in kriptokapsin.- Vsebuje čist sojin lecitin, ki maksimalno poveča stabilnost hranljivih karotenoidov, ter njihovo disperzijo med prebavo.CAROTENOID COMPLEX™ SO TESTIRALI NA AMERIŠKEM MINISTRSTVU ZA KMETIJSTVO!Znanstveniki ameriškega Ministrstva za kmetijstvo (USDA) so opravili študije in klinične raziskave na Carotenoid Complexu družbe NEOLIFE, ter so svoje rezultate objavili v znanstvenih revijah, ki so na voljo vsem znanstvenikom.Raziskave ameriškega Ministrstva za kmetijstvo so dokazale, da je Carotenoid Complex:- Pomenljivo povečal imunski odgovor belih krvnih telesc – »naravnih ubijalk« in limfocitov, ki se je tako izkazal za višjega od navadnega odgovora ali tistega, ki so ga dosegli z izključnim vnosom betakarotina.- Zmanjšal oksidacijo maščob v krvi, torej pojav, ki bi lahko povzročil arteriosklerozo, zamašitev arterij in torej srčna obolenja ali infarkt.- Preprečil oksidacijo celičnih maščob, kjer dopolnjevanje samo z beta-karotinom ni bilo uspešno.Oksidacija namreč lahko privede do nastanka rakastih tvorb in pojava ostalih bolezni.TAKO ENKRATEN JE, DA JE PATENTIRANNa osnovi neodvisnih raziskovalnih študij in napredne tehnologije, ki smo jo uporabili za izdelavo tega proizvoda,je leta 1996 družba NEOLIFE patentnemu uradu v Veliki Britaniji uspela dokazati, da je Carotenoid Complex enkratno in napredno prehransko dopolnilo. Kot rezultat je urad objavil patent številka 2.274.235, ki ščiti Carotenoid Complex pred posnemanjem.OGLED OZNAČBE: Carotenoid Complex                        OGLED NA STRANI NEOLIFE..

53.14€ z DDV: 53.14€

CRUCIFEROUS PLUS, vse križnice v enem

CRUCIFEROUS PLUS, vse križnice v enem

CRUCIFEROUS PLUS, vse križnice v enem           Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.           Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil ali konzervansov.Vsebina: 60 pastel                                  CENA: 0,43 € na dan in 12,8 € na mesecUporaba: 1 - 2 pastele dnevno         PREDNOSTI IZDELKAZdravo z naravo priporoča CRUCIFEROUS PLUS, vse križnice v enem:Nevtralizirajo toksineZnižujejo raven holesterolaPrispevajo k dobremu delovanju imunskega sistemaUravnavajo presnovoPovečujejo proizvodnjo encimov, ki uničujejo določene rakotvorne dejavnike (predvsem tiste, ki sodelujejo s hormoni)Preprečujejo, da bi se »dobri« estrogen spremenil v »slabega« in tako zmanjšujejo nevarnost raka na dojkiŠčitijo celice pred vdorom »slabega« estrogena tako, da ga ne spustijo skozi celično ovojnicoZavirajo nastajanje rakotvornih elementov tako, da preprečujejo aktiviranje njihovih predhodnikov             (toksinov in mutagenov)zmanjšujejo verjetnost, da zbolimo za kakšno obliko raka           OPIS IZDELKAČEMU CRUCIFEROUS PLUS, vse križnice v enem?   - Znanstvene raziskave so dokazale, da se z uživanjem večjih količin križnic,        lahko bistveno zmanjša nevarnost določenih oblik raka.  - Križnice vsebujejo zdravju koristne hranljive snovi, ki jih ne najdemo v nobenem drugem živilu.  - Križnice vsebujejo hranljive snovi, ki prispevajo h krepitvi imunskega sistema.  - Pomembne ustanove za varovanje zdravja priporočajo, naj zaužijemo vsaj en obrok križnic na dan.* CRUCIFEROUS PLUS, vse križnice v enem - kot ga ponuja narava !!!ZAKAJ PRAV CRUCIFEROUS PLUS DRUŽBE NEOLIFE?- Je dopolnilo širokega spektra snovi iz rastlin iz družine križnic.- Edinstvena mešanica križnic družbe NEOLIFE vsebuje: - brokoli- ohrovt- redkev- rumena gorčica- vodna črna in rjava kreša- pomaranča- sladkega korena- sojinih zrn- Polnovredne sestavine v izdelku vsebujejo za zdravje pomembne fitonutriente, ki lahko nevtralizirajotoksine, znižajo holesterol in krepijo imunski sistem.- Izdelek je popolnoma naraven. Cruciferous Plus ne vsebuje umetnih barvil, arom ali sladil.- Preprost je za uporabo. To je še en način, da se lahko držite nasvetov najpomembnejših ustanov za varovanjezdravja, po katerih naj bi vsak dan zaužili vsaj en obrok zelenjave iz družine križnic.OGLED OZNAČBE: CRUCIFEROUS PLUS                         OGLED NA STRANI NEOLIFE..

26.31€ z DDV: 26.31€

ČESNOVE TABLETE ( GARLIC ALLIUM COMPLEX )

ČESNOVE TABLETE ( GARLIC ALLIUM COMPLEX )

ČESNOVE TABLETE ( GARLIC ALLIUM COMPLEX )            Nič sintetičnega! Ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov.              Ni dodanih sintetičnih arom, barvil, sladil ali konzervansov.Vsebina: 60 pastel                             ( CENA : 0,28 € na dan in 8,3 € na mesec )Uporaba: 1 - 2 kapsuli na dan pred spanjem ali zjutraj na tešče     >>>   PREDNOSTI IZDELKAZdravo z naravo priporoča ČESNOVE TABLETE ( GARLIC ALLIUM COMPLEX ):* IMUNSKI SISTEM: Česnice in čebuljice delujejo kot naravni antibiotik- pomaga pri vnetem grlu - krepijo odpornost organizma (ob občutku, da bomo zboleli za gripo, prehlad, angino lahko delujejo preventivno) - ubijajo bacile pri prehladu- krepi moško spolno moč - krepijo spomin- zmanjšujejo bolezni srca in ožilja- znižuje in uravnava krvni tlak- dvigne imunsko odpornost- izboljša kostno gostoto- uravnava sladkor v krvi- odpravljajo gliste, kandida ...* Čeprav je alicin zelo nestabilna spojina, jo visoko cenijo zaradi naslednjih razlogov:- Ohranja velik del svoje učinkovitosti proti glivicam in bakterijam.- Učinkovit je proti parazitom v prebavilih ter proti belemu toku iz nožnice- Lahko zmanjša koncentracijo maščob v krvi in prepreči nastanek strdkov.- Zavira prekomerno množenje bakterije kandide v črevesju in nožnici * ZAŠČITA PRED INFEKCIJSKIMI BOLEZNIMI- Zaviranje bakterijskih infekcij- Zaviranje razvoja glivic in fermentacije- Zatiranje črevesnih parazitov* ZAŠČITA PRED BOLEZNIMI SRCA IN OŽILJA- Preprečujejo nastanek krvnih strdkov (tromboza), preprečuje zlepljenje krvnih ploščic - Zelo učinkovito deluje proti strdkom v krvi.- Varujejo ožilje pred starostnimi spremembami in pojavi, ki so s tem povezaninpr: zmanjšana sposobnost koncentracije, vrtoglavica in slabo počutje - Znižanje ravni maščob v krvi (holesterola in trigliceridov) ter posledično zmanjšano tveganje infarkta, srčnega napada, možganske kapi ter na sploh bolezni srca in ožilja- Zaviranje krvne koagulacije- Znižanje krvnega tlaka, predvsem v kombinaciji z Omega 3- Delujejo kot sredstvo proti poapnenju žil (ateroskleroza) * ZAŠČITA PRED NEKATERIMI VRSTAMI RAKA- Zmanjšana nevarnost določenih vrst raka, predvsem na prebavilih. Česen namreč lahko uniči določene rakotvorne snovi, krepi in uravnava imunski sistem ter preprečuje poškodbe celic zaradi prostih radikalov.- Zavirajo nastanek prostih radikalov (s tem se ohranjajo mladost in vitalnost)        >>>  OPIS IZDELKADopolnilo ne povzroča težav v želodcu in neprijetnega zadaha v ustih.Vsebuje izvlečke čebulnic brez eteričnih olj.Zakaj je Garlic Allium Complex družbe NEOLIFE boljši od konkurenčnih izdelkov, ki vsebujejo zelo malo ali celo nič aktivnega alicina.Tako smo prepričani, da je naš izdelek najboljši, da vabimo naše tekmece na »Česnov izziv družbe NEOLIFE«.Dopolnilo s česnom mora namreč izpolnjevati 3 pogoje, da bi lahko bilo učinkovito:1. Mora vsebovati aliin 2. Mora vsebovati alinazo3. Mora dostaviti alicin v črevesjeV primeru družbe NEOLIFE pa vam ni treba dvomiti, da je vaše dopolnilo najboljše na svetu. Garlic AlliumComplex predstavlja standard kakovosti in učinkovitosti prav zato, ker zagotovljeno dostavlja alicin.Dopolnjevanje s širokim spektrom polnovrednih živil.* Noben drugi izdelek se ne more pohvaliti s tako celovitim spektrom lukovk - čebulnic.Naš Garlic Allium Complex vsebuje bioaktivne deleže:- česna- čebule- pora- kitajske čebulice- antioksidacijsko moč rožmarina.Vsebuje celo »družino« hranljivih snovi. Znanstveniki še niso odkrili ene same sestavine, ki bi zagotavljala vso zdravstveno učinkovitost česna. Dokazali so prav nasprotno: Česen ima veliko aktivnih sestavin! Zato so znanstveniki družbe NEOLIFE uporabili polnovredna živila, da bi ponudili celotne družine hranljivih snovi, kakor jih najdemo v naravi. Garlic Allium Complex ne vsebuje le alicina, ampak tudi druge koristne hranljive snovi (S-alilcistein, vinidile, di- in tri-sulfide itd), ki delujejo skupaj.Tehnologija ciljne dobave. Laboratorijske raziskave dokazujejo, da se Garlic Allium Complex ne razkroji v želodcu, ker ga obdaja dobra ovojnica. Ko pa kapsula pride v alkalno okolje v črevesju, se hitro raztopi in izpusti bioaktivne spojine ter tako zagotovi boljšo absorpcijo. Zaradi ciljne dobave ni težav z neprijetnim zadahom in ostankom okusa, ki ostaneta po uživanju lukovk.Zagotovljen vnos alicina. Naša silovita formula zagotavlja velike količine najpomembnejših aktivnih spojinlukovk. V vsakem odmerku je zagotovljenih 4.200 mikrogramov alicina, enako kot v stroku svežega česna.Edinstveni izvlečki česna in čebule vsebujejo S-alilcistein in kompleten profil oljnih maščob iz česna, enakokot 1.800 miligramov svežega česna in 900 miligramov sveže čebule na odmerek. Te sestavine s prahom porain drobnjakom predstavljajo raznolikost in moč Garlic Allium Complexa.OGLED OZNAČBE: Garlic Allium Complex        OGLED IZDELKA NA STRANI NEOLIFE..

17.13€ z DDV: 17.13€

Prikazujem 1 do 3 od 3 (1 strani)