Zima je čas za večje količine vitamina C

V času zimskih prehladov je vitamin C eden od glavnih pomočnikov pri krepitvi otrokovega imunskega sistema.
Ga vaš otrok zares zaužije dovolj?

Včasih je meja med tem, da bo otrok nekoliko prehlajen in "nepravega" razpoloženja ali bo zbolel in bo potreboval antibiotično terapijo, zelo majhna.
V zimskem času, ko so otroci vsakodnevno obkroženi z različnimi virusi ter smrkastimi noski prijateljev v vrtcu in šoli, je zato zelo pomembno, da starši pomagamo otrokovemu imunskemu sistemu.

Moč vitamina C
Med najmočnejšimi pomočniki krepkega imunskega sistema je vitamin C, ki ima pomembno vlogo pri zaščiti celic pred oksidativnim stresom.
Poleg tega prispeva k zmanjšanju utrujenosti in izčrpanosti ter tako še dodatno "odganja" morebitna jesenska prehladna obolenja.
Ali ste vedeli, da vitamin C aktivira bele krvničke, ki so odgovorne za obrambo pred infekcijami (virusnimi in bakterijskimi) ter glivičnimi okužbami?

Zato je v zimskem času zelo pomembno, da otrok uživa čim več živil z visoko vsebnostjo C vitamina, ki ga je največ v sadju in zelenjavi.
Za pravo količino vitamina C bi otrok moral zaužiti čim več citrusov, jagod, papaje, kivija, melon, zelenolistne zelenjave, brokolija, cvetače, kislega zelja, acerole ...
Vsa ta živila bi morala biti sveže nabrana in enakomerno porazdeljena čez ves dan, otrok pa naj bi jih zaužil v čim bolj sveži in surovi obliki.

Vitamin C je namreč zelo občutljiv na toploto, svetlobo in zrak, zato se precej hitro izniči.
Poleg tega je vitamin C vodotopen in se na zadržuje v telesu.
Toda, ali nam staršem to zares uspe?

Vitamin C vedno pri roki
Če torej nismo prepričani, ali otrok prejme vse, kar potrebuje, mu je smiselno vitamine dodajati v obliki prehranskega dopolnila. Z vitaminskimi prehranskimi dopolnili zdrave hrane sicer ne moremo nadomestiti, bomo pa otroku zagotovili vse, kar njegov organizem rabi za zdrav razvoj.
Strokovnjaki svetujejo, naj ima vsaka družina za otroka vedno pri roki predvsem vitamin C in pripravek za dvig imunskega sistema.
Če ima otrok težave tudi s koncentracijo, pa priporočajo še dodajanje maščobnih kislin Omega 3 in kompleksa vitaminov B.    VIR

ALL- C žvečljive tablete so namenjene otrokom in odraslim, ki vsakodnevno potrebujejo vitamin C.

  ALL-C  - dehidrirana pomaranča v pasteli – 120 pastel:
   - Naravno, biokampatibilno in vegansko prehransko dopolnilo
   – Brez dodanih sladkorjev
   - Vsaka pastela vsebuje poleg vitamina C, vse kar vsebuje ena pomaranča
   - Odličnega okusa, saj so sladkane s sokom pomaranče
 
               Za ogled izdelka in naročilo KLIKNI

Write a comment

Note: HTML is not translated!