S probiotiki bo vitamina D še več ...

S probiotiki bo vitamina D še več ...

Probiotiki spodbujajo kroženje vitamina D v krvi kar za 25 odstotkov, je pokazala raziskava, objavljena v strokovni reviji Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism.
To je prva raziskava, ki je pokazala, da probiotiki kot prehranska dopolnila dvignejo raven »sončnega« vitamina. Ti podatki dopolnjujejo dozdajšnje slabo poznavanje mikrobioma v črevesju, ki človeku zagotavlja dobro delovanje imunskega sistema. Že nekaj časa je bilo sicer znano, da prebavni trakt igra pomembno vlogo pri absorpciji vitamina D, zato je bila logična hipoteza, da bo dodajanje probiotikov morda povečalo količino tega vitamina (ki ga, kot je omenjeno, večini primanjkuje) v krvnem obtoku.

Poleg tega raziskave kažejo tudi, da probiotiki zmanjšujejo zaskrbljenost in depresijo, kar se pokaže pri hkratnem jemanju vitaminov D in vitaminov skupine B. Zato dr. Coimbra svojim bolnikom z multiplo sklerozo in nekaterimi drugimi avto-imunskimi boleznimi poleg vitamina D predpisuje tudi vitamine B in hkrati probiotike.

V spletni medicinski knjižnici (www.ncbi.nlm.nih.gov) pa je objavljena obsežna raziskava, ki dokazuje povezanost mikrobiote (bakterij, ki jih imamo v črevesju) s probiotiki, vitaminom D in njihovim skupnim vplivom na alergije, astmo in tudi debelost.

Na kratko povedano, uživanje probiotikov in vitamina D zmanjšuje in omejuje tako astmatične napade kakor tudi alergijske reakcije in pomaga pri izgubljanju kilogramov.

Omejuje pa tudi tako imenovane atopične bolezni; to so bolezni, kot so na primer ekcemi, astma, rinokonjunktivitis, ki napadejo večinoma otroke.         Probiotik za otroke > KLIKNI

Pokazalo se je namreč, da v primeru, ko otroci nimajo ustreznega ravnovesja bakterij v črevesju, lahko dobijo eno od omenjenih bolezni oziroma trpijo zaradi debelosti.

Strokovnjaki s področja nutricistike ljudem že nekaj let svetujejo, naj sicer čim več hranil, ki jih telo potrebuje, dobijo iz hrane. Toda ker hrana ne vsebuje več toliko hranil, kot jih potrebujemo, kljub vsemu priporočajo tudi jemanje nekaterih prehranskih dopolnil.

Med najpomembnejše štejejo: vitamin D, probiotike, vitamine iz skupine B ter maščobne kisline Omega 3 in nekaj mineralov.

Pri tem se ne gre slepiti: jogurti sicer res vsebujejo pro-biotike, toda njihova življenjska doba je kratka, zato imajo tudi kratkotrajen učinek. Bakterije iz jogurta namreč največkrat ne preživijo učinkovanja želodčne kisline, kar pomeni, da v tanko in debela črevo sploh ne pridejo.
Za bolnike z multiplo sklerozo pa mlečni izdelki tako ali ta-ko sploh niso priporočljivi.

VAŠA NAJBOLJŠA IZBIRA je ACIDOPHILUS Plus – Probiotik!!!

Zakaj prav ACIDOPHILUS PLUS družbe NEOLIFE?
1. Izdelek je narejen iz polnovrednih živil. Vsebuje ŽIVE koristne bakterije iz mlečnih izdelkov, ki ohranjajo zdravo ravnovesje mikroorganizmov v prebavilih.
2. Spekter bakterij je zelo širok. Zagotavlja enako število petih različnih vrst koristnih bakterij, ki proizvajajo mlečno kislino:
  • Lactobacillus acidophilus
  • Lactobacillus bulgaricus
  • Lactobacillus paracasei
  • Bifidobacterium animalis
  • Streptococcus thermophilus
3. Izdelek je koncentriran. Vsebuje število koristnih bakterij primerljivo z 10 porcijami jogurta ali 5 porcijami mleka z aktivno kulturo Acidophilus.
4. Delovanje je zagotovljeno. Vsaka kapsula zagotavlja telesu vsaj 5 milijard živih mikroorganizmov.
5. Izdelan je iz aktivnih kultur. To je enkraten sistem za zaščito, saj zagotavlja, da čim večje število živih bakterij preživi v želodčni kislini in prispe do črevesja, kjer lahko deluje.
6. Izdelek je prikladen. Vsaka škatla vsebuje tablete za 2 meseca.

Izdelan je po »tehnologiji specifične dobave« : GEL-GARD
Naša posebna »tehnologija specifične dobave« varuje dobre bakterije pred kislim in sovražnim okoljem želodca ter zagotovi, da veliko število živih bakterij pride do črevesja. V proizvodnem procesu izdelka Acidophilus Plus so različne vrste bakterij, ki proizvajajo mlečno kislino, zmešane z želatinastimi polisaharidi, ki se ne topijo v kislinah. Le-ti so nato obdani s trdimi želatinskimi kapsulami. Ko kapsula pride v kislo okolje želodca, se stopi, njena vsebina pa je netopna matrica, ki ščiti bakterije. Ko vsebina želodca pride do črevesja, se matrica stopi in sprosti bakterije.
To je to! Te aktivne kulture prispejo torej neposredno do kraja, kjer morajo blagodejno delovati!

Za podrobnejše informacije o izdelku in naročilo klikni TUKAJ


Write a comment

Note: HTML is not translated!