Maščobe so dobre za diabetes in hujšanje

Že nekaj časa se majejo ustaljena prepričanja, da so maščobe krive za vse težave povezane z debelostjo in diabetesom.

En gram maščobe resda ima 9 kalorij, medtem, ko ima en gram ogljikovih hidratov samo 4, toda visoko energijska hrana z visokim glikemičnim indeksom hitreje potuje skozi prebavni trak, nalaga maščobne obloge, ter vas ne nasiti.

Dober primer so predstavili strokovnjaki z Velike Britanije, kjer so s poglobljeno raziskavo na laboratorijskih živalih in prostovoljcih ugotovili, da uživanje maščobe učinkovito znižuje glikemični indeks (GI)  hrane.

Maščoba, podobno kot vlaknine, zmanjšuje vsrkavanje glukoze v kri in njen prehod v krvni obtok.
Britanski nutricionisti in diabetologi so s poskusom ugotovili, da se GI pečenega krompirja znatno zniža, če mu dodamo polnomastni sir.
Tudi uživanje čokolade, ki vsebuje kombinacijo sladkorja in maščobe, zahvaljujoč slednji ne povzroča strmega porasta krvnega sladkorja.

Podobno velja tudi za kruh z visoko vsebnostjo vlaknin, GI belega kruha je, denimo, višji kot pri polnozrnatem.
Zato znanstveniki sladkornim bolnikom priporočajo, naj si privoščijo vsaj manjšo količino maščob, zlasti, če so na krožniku živila z višjim GI. Košček polnozrnatega kruha z maslom ali muesli, potresen z oreščki ali semeni (ki sodijo med maščobna živila), zagotovi počasnejše vsrkavanje glukoze in manjši porast sladkorja v krvi, zagotavlja pa tudi daljši občutek sitosti.
Seveda opisana najnovejša ugotovitev ne prižiga zelene luči za pretiravanje z mastno hrano.
Zmernost je tudi v tem primeru pisana z veliko začetnico, saj je pri diabetesu uravnavanje telesne teže prav tako pomembno kot preprečevanje hiper in hipo glikemije.

V primeru zgoraj opisanega pečenega krompirja, ki mu dodamo masten sir, je treba  upoštevati višek kalorij, ki jih jed tako dobi in zato pojesti malo manj kot običajno.

Cimet in diabetes
Znanstvene raziskave so pokazale, da cimet blagodejno vpliva na nivo sladkorja in maščob v krvi.
Raziskovalci priporočajo dnevno jemanje do šest gramov cimeta.
Vendar cimeta ne morete jemati v naravni obliki, saj lahko večje količine privedejo do posledic.
Dobra novica je BOTANICAL BALANCE, ki je varen za uživanje.

Raziskovalci so naključno odkrili, da cimet blagodejno deluje na sladkor v krvi. Pri posameznih sladkornih bolnikih so bili znaki opazno zmanjšani.
V laboratorijskih poizkusih MHCP (aktivna sestavina cimeta) ima enak učinek na nivo sladkorja v krvi kot inzulin, pospešuje vstop glukoze v celice.
Po tem odkritju so raziskovalci analizirali učinek na 60 testiranih osebah v Pakistanu s sladkorno bolezen tipa 2.
Ljudje s to obliko sladkorne bolezni lahko izločajo inzulin, vendar njihovo telo nanj ne reagira več.

Cimet pri osebah z diabetesom blagodejno vpliva na nivo sladkorja in maščob v krvi.
Z rednim jemanjem cimeta je mogoče znižati LDL holesterol v krvi za 7% do 27% ter gliceride od 23% do 30%.
Na podlagi znenstvenih raziskav lahko rečemo, da cimet zmanjša faktorje tveganja, povezane z diabetesom in srčno-žilnimi boleznimi.


NeoLife BOTANICAL Balance - ZAGOTAVLJA:
  • Ekskluzivna formula NeoLife združuje starodavno modrost, ki izhaja iz ajurvedske in tradicionalne kitajske zeliščne medicine, ki jo je potrdila vrhunska sodobna klinična znanost.
  • cimet (Cassia), že od antičnih časov se uporablja tako pri kuhanju kot tudi naravno zdravilo
  • kurkumin (Curcuma longa L.), najbolj biološko aktivno fitohranilo iz kurkume
  • kurkuma (Curcuma longa L.), zagotavlja širok spekter kurkuminoidov
  • Zagotavlja alfa-lipoično kislino in krom iz GTF kvasa – najbolj bioaktivne oblike. Krom ima vlogo pri presnovi makrohranil in prispeva k vzdrževanju normalne ravni glukoze v krvi.
  • 100% vegansko
  • Temelji na naravi, podpira ga znanost

   Več o naravnem in učinkovitem izdelku BOTANICAL Balance preberite na povezavi: KLIKNI



Write a comment

Note: HTML is not translated!