Klimatska naprava in 6 nezaželjenih učinkov na naše zdravje

Poletje se še ni začelo in temperature se približujejo poletnim. Na srečo imamo naše klimatske naprave!

Klimatske naprave nam resnično lahko olajšajo življenje v službi in doma. V resnici lahko te naprave postanejo najboljši prijatelji, ki smo jih kdaj imeli med obdobjem povišane toplote in vlage v poletnih dneh.

Toda, če ste navdušen uporabnik vašega klimatskega sistema ali pa ga uporabljate le občasno, je dobro vedeti, kako klimatske naprave vplivajo na vaše zdravje, ne da bi se sploh zavedali.

Dejstvo, da je morda moja klimatska naprava povzročila nepričakovane neželene učinke na zdravje, je bil velik šok za mene. Kdo bi vedel, da bi moja klimatska naprava lahko povišala moj krvni tlak?

Poglejte si 6 možnih neželenih učinkov klimatskih naprav, za katere bi se morali zavedati, ter nekaj nasvetov za njihovo uporabo.

Čeprav to ne pomeni, da bi se morali začeti bati pred našimi klimatskimi napravami, je pa vsekakor dobro poznati potencialne nevarnosti, da bomo lahko imeli nadzor nad našim zdravjem!

Nezaželeni učinek 1: Težave z dihanjem in alergije
Problem številka ena, ko klimatska naprava vpihava hladen zrak v naš dom ali delovni prostor je, da pogosto niso temeljito očiščene, kot bi to bilo treba. Ne očiščeni filtri lahko povzročijo kopičenje velikega števila različnih vrst bakterij in gliv.
Klimatske naprave so lahko tudi gojišče za črno plesen, zaradi visoke količine vlage, ki nastane zaradi kondenzacije, ki je nastala z pretokom hladnega zraka skozi klimo.
Vsi ti mikroorganizmi, ki živijo v vaši klimatski napravi, lahko povzročijo težave z dihanjem in alergije.

Hitra rešitev za to je, da se vaša klimatska naprava redno čisti in da se filter zamenja z novim vsakih nekaj mesecev.

* Čiščenje klime niti ni tako zahtevno opravilo in če ste “malo tehnično podkovani” lahko to postorite sami.
Na internetu je kar nekaj nasvetov in video vsebin, kako klimo očistite in pripravite za novo sezono.

* Za učinkovito in enostavno čiščenje klime vam bosta v veliko pomoč detergenta:
    - SUPER 10 – naravni detergent, ki topi in očisti vso organsko umazanijo
    - DISINFECTANT dizinficira, s tem da uniči plesni, viruse in bacile


Nezaželeni učinek 2: Glavoboli in omotičnost
Bolečino v glavi, ki jo dobite po tem, ko ste v klimatizirani stavbi ves dan, se ne dogaja samo vam. Resnica je, da je klimatska naprava vzrok.
Študija International Journal of Epidemiology povezuje delo v pisarniških stavbah s klimatsko napravo neposredno na nevrološke simptome, kot so utrujenost in glavoboli.

Poskusite spremeniti temperaturo na klimatski napravi, tako da ni prehladno. Drugo kar storite je, da stopite večkrat ven na svež zrak, da se vaša telesna temperatura vrne v normalno stanje.

Nezaželeni učinek 3: Suha koža in suhe nosnice
Še en razlog, zaradi katerega bi bilo treba zmanjšati izpostavljenost pred klimatsko napravo, je posledica škodljivega učinka na vašo kožo.
Ker hladen suh zrak povzroči, da koža izgubi svojo naravno vlago, postane klimatska naprava sušilnik za vašo kožo.

Da bi odpravili razdraženo in suho kožo, poskrbite, da boste ohranili hidracijo z veliko vode in z uporabo vlažilca.

Nezaželeni učinek 4: Simptom "hladnega prostora"
Po mnenju Oxford Journals posamezniki, ki veliko časa preživijo v klimatiziranih okoljih, potrebujejo veliko zdravstvenih storitev za simptome prehlada.

Da bi zagotovili, da ne bo tedenskih izletov k zdravniku, se prepričajte, da so vsi prostori vaših sob, avtomobil in delovni prostor temeljito očiščeni. To vključuje preproge, zavese in vse, kar je v vašem prostoru in kar lahko povzroči nabiranje prahu in plesni, še posebej v klimatskih napravah.

Nezaželeni učinek 5: Povečanje telesne mase
Klimatska naprava lahko pomaga vzdrževati telo pri temperaturi, ob kateri se počutimo dovolj udobno, in se ne premikamo dovolj ali veliko. To pomeni da potrebujemo manj kalorij kot bi jih potrebovali z običajnim gibanjem.

Ko je zunaj vroče, ljudje navadno vklopijo svojo klimatsko napravo in uživajo v zraku namesto da bi šli ven in vadili.
Ljudje prav tako zaužijemo več hrane ko je mraz, medtem ko jo zaužijemo manj ko nam je toplo ali vroče..

Nezaželeni učinek 6: Zvišan krvni tlak
Po raziskavi Mens-Fitness-in-Health, temperatura v kateri bivamo zagotovo lahko vpliva na naš krvni tlak in naše splošno zdravje.
To je neposredno povezano z majhnimi arterijami v naši koži, ki delujejo na način, da se izognemo izgubi telesne toplote. To pa ustvarja povečan krvni pretok in zvišan krvni tlak.

Tisti, ki že imajo hipertenzijo, si naj pomagajo tako da se izognejo hladnim temperaturam in uporabi klimatizacijo na najmanjši možni stopnji.

Poznavanje morebitnih stranskih učinkov uporabe klimatske naprave vam lahko pomaga, da se popolnoma izognete zdravstvenim težavam!


* V kolikor pa se ne želite prepustiti naključnim težavam in želite narediti še nekaj več za naše zdravje, vam bo v pomoč Pro-Vitality PLUS, ki zelo učinkovito okrepi vaš imunski sistem in celoten organizem ter odpornost na različnih področjih.
Izdelek dopolnjuje vse, kar zajema celotna prehranska piramida.

Izdelek vsebuje 30 vrečk.
V vsaki vrečki je po 1 kapsula izdelka:
- Tre-En-En – koncentrat olj iz otrobov čitaric
- Carotenoid Complex – celoten spekter vseh antioksidantov iz temno rdečega in zelenega sadja in zelenjave
- Omega Salmon Oil PLUS – Lososovo olje z vsemi 8-členi Omega 3 maščobnih kislin
- Esenca naravnih vitaminov & mineralov – naravni vitamini in minerali

S tem boste dopolnili k svoji prehrani zelo važne hranljive snovi, ki jih telo nujno potrebuje za optimalno delovanje in za zaščito pred zgoraj navedenimi neželjenimi učinki.

Več o izdelku Pro-Vitality PLUS - 4 izdelki v 1, si lahko preberete na povezavi >>> KLIKNIWrite a comment

Note: HTML is not translated!