Kako otroku priučiti dobre prehranske navade?

Kako otroku priučiti dobre prehranske navade?
S čisto majhnimi otroki običajno ni težav, saj še ne poznajo nezdravih pregreh in si od zdravih možnosti izberejo tiste, ki jim najbolj ustrezajo in se nanje navadijo. Kmalu pa male radovedneže začne zanimati, kaj jedo drugi, da tako zadovoljno cmokajo.

Težje je z večjimi otroki, ki hodijo v vrtec ali šolo, saj lahko tam dobijo kar nekaj obrokov, ki pa so včasih tudi slabše kakovosti. Hrenovke, mesne paštete, tunini namazi, bureki ali čokoladni navihančki prav gotovo ne sodijo med najbolj zdravo hrano. Vendar takšna hrana z močnimi aditivi in ojačevalci okusov hitro zasvoji brbončice (kar je tudi njen namen). In otrokom naravna hrana z blagimi okusi ni več zanimiva.
               Srečno življenje je zdravoznaravo
Naučimo otroke jesti zdravo hrano
Najbolje je, da smo sami otroku zgled in ga podučimo, kaj je zdravo in kaj ne ter kaj lahko določena živila povzročijo njegovemu telesu. Učinkovito je tudi, če ga podučimo o tem, kako deluje oglaševanje. Otrok bo tako bolj razumel, da neka čokoladna rezina ni polna vitaminov in mineralov. 

Otroke vključimo v pripravo hrane. Mlajši kot so, bolje je. Sicer pa nikoli ni prepozno, saj otroci zelo radi pomagajo pri kuhanju. Tako spoznajo tudi kakšno živilo, ki jim je novo in ga poskusijo že med pripravo obroka. Naučijo se, kako določena jed nastane in jo, ko je pripravljena, z veliko večjim užitkom tudi pojejo, saj so sodelovali pri pripravi.

Zdrave sladice so dovoljene
Dovolimo tudi sladice, vendar zdrave sladice. S tem se izognemo temu, da postanejo sladice nekaj prepovedanega in posledično zelo zaželenega. Izogibajmo pa se nagrajevanju s sladicami.

Verjemimo vase! Če smo nekaj odločeni, nam bo uspelo. Vendar pustimo času čas. Brez prehitevanja in brez prisile.

Vsekakor pa bomo otroku naredili veliko uslugo, če ga bomo navadili na zdravo hrano. Starši smo tisti, ki imamo moč postaviti prehranske temelje naših otrok.
                                        Srečno življenje je zdravoznaravo
Jemo tudi z očmi
Krožnik naj bo zanimiv za oči in če je le možno uporabimo svojo domišljijo in iz različnih koščkov hrane oblikujmo kakšen zanimiv lik. 

Pripravimo »sadna nabodala«. Na palčke nataknemo različne vrste sadja in boste videli, kako z veseljem in zanimanjem ga bodo otroci pojedli.   VIR

Ko pa otroku in sebi vseeno ne moramo zagotoviti zadosten vir hranil za odpornost in razvoj, nam bo v veliko pomoč popolnoma naravno dopolnilo za otroke in odrasle,
- vir vseh naravnih vitaminov in mineralov iz sadja in zelenjave
- poleg tega vsebuje še Holin, ki pomaga boljšemu razvoju možganov otroka
- ter koncentrat olj TRE-EN-EN, ki jih otrok nujno potrebuje za optimalno delovanje celičnih membran
- dodatek je sladkan s sokom iz grozdja in jabolk, zato ga otroci in odrasli enostavno obožujejo.
- 180 naravnih in bio-kompatibilnih bonbončkov za lizanje, za otroke in odrasle
Več o izdelku VITA-SQUARES si lahko preberete in naročite >>> KLIKNI        
 ALL-C je veliko več kot C-vitamin, saj ena pastela vsebuje vse kar vsebuje ena pomaranča.
 V pakiranju je 120 pastel za lizanje, odličnega okusa saj so sladkane s sokom pomaranče.
 Več o ALL - C za otroke in odrasle poglejta in naročite >>> KLIKNI Write a comment

Note: HTML is not translated!