Čez Velikonočne praznike brez želodčnih težav - 5 nasvetov

Zlata pravila za preprečevanje želodčnih težav med prazniki, vam svetuje Zdravo z naravo

1. pravilo: Ne nažiraj se do grla

Četudi moraš obiskati svoje starše, pa njene starše, vmes pa se ustaviti še pri treh prijateljih in dveh sodelavcih, ni potrebno, da pri vsakem poješ in popiješ vse, kar postavijo predte. Vemo, v teoriji se sliši lahko, praksa je ponavadi veliko bolj zapletena, a spomni se le zadnjih praznikov, ko si se do mrtvega najedel in potem trpel še par dni. Zato bodi zmeren, zahvali se za ponujeno hrano in pijaèo in vzemi le toliko, kolikor veleva vljudnost. Zdravo z naravo in Sreèno življenje ter Minka Gantar 

2. pravilo: Pij veliko tekočine, predvsem vode

In s tem nimamo v mislih obilice alkohola, seveda. Pij veliko vode ali nesladkanega čaja, kar bo povečalo občutek sitosti. Zaradi tega boš svoj ubogi želodec bistveno manj napolnil s kalorično in težko hrano.


3. pravilo: Izogibaj se vsemu, kar pretirano tvori želodčno kislino

Nekatere snovi še posebej pripomorejo k nastajanju želodène kisline, zaradi česar te lahko boli želodec ali peče zgaga. Zato se snovem, kot je nikotin, kofein in alkohol, ter živilom, ki vsebujejo veliko maščobe (svinjina), raje izogibaj – še sploh pa se izogibaj kombinaciji vseh teh. Če se te želodčna kislina že loti, spij kozarec mlačnega Donata.


4. pravilo: Kozarček žganja ne zmanjšuje občutka sitosti

Ljudska modrost je, da moraš popiti kozarček žganja, če si se pri kosilu hudo najedel in te sedaj daje občutek polnega želodca. Vendar pa to ne drži. Prebavo recimo vzpodbujajo grenčice, vendar pa lahko obenem povzročajo oziroma še povečajo želodčne težave. Zato se tovrstnim »alkoholnim rešitvam« raje izogibaj.


5. pravilo: Ne pozabi na gibanje

Pogosto je za neprijeten občutek polnega želodca in pekočo zgago krivo že dejstvo, da se le prestavljaš izza ene mize za drugo in z enega kavča na drugega. Zato izkoristi vsako priložnost za sprehod, ki ti jo prazniki ponujajo. Bodisi se sprehodi do trgovine, od doma do prijatelja ali pa le naredi nekaj krogov okrog naselja. Tako boš pospešil prebavo in se pripravil na nove hedonistične podvige.      

 

Bolje preventiva kot kurativa - ukrepajte predno so težave, vam svetuje Zdravo z naravo


Dobre probiotične bakterije pomagajo pri razgradnji hranilnih snovi v črevesju in s tem zmanjšanje nastajanja plinov, ki povzročajo ''refluks'' - zgago in napihnjenost.

Priporočamo vam da preventivno nahranite telo z zadostno količino učinkovitih probiotičnih bakterij, ki jih vsebuje izdelek Acidophilus Plus.

   Preberi več o ACIDOPHILUS PLUS


 *** Pred spanjem spijte z vodo 2 - 3 kapsuli, vsaj en teden vsak večer in presenečeni boste nad uspehom.


Zakaj dopolnilo ACIDOPHILUS PLUS?
Zaradi našega načina življenja in prehrane je veliko izzivov pri ravnovesju zdrave črevesne mikroflore, ki povečujejo potrebo po probiotičnih dopolnilih.
Ti izzivi vključujejo diete in uživanje alkohola, uporabo predpisanih antibiotikov in določeno starost.
Tipične moderne diete vključujejo predelano hrano, ki nima dovolj naravnih vlaken, ključnih za razvoj dobrih bakterij. Poleg tega, uživanje alkohola in izpostavljenost strupenim snovem zmanjšuje število dobrih bakterij in tako dovoljuje, da se ravnovesje premakne v korist slabih bakterij.
In medtem ko imajo predpisani antibiotiki ključno vlogo v boju z infekcijami, skupaj s slabimi bakterijami uničujejo tudi dobre bakterije. Kljub temu, da hrana, kot so mlečni izdelki, vsebuje probiotike, ne pomeni, da vsebuje vedno tudi potrebne žive probiotike ali da družine, ki jih vsebujejo, lahko preživijo v želodčni kislini.
Uporaba probiotičnih dopolnil zagotavlja vnos potrebnih količin aktivnih probiotikov pravih in potrebnih kultur.
Vse več raziskav kaže, da ima lahko dobra bakterija, če je vključena v prehrano, blagodejne učinke na črevesno mikrofloro. Uravnoveša dobre in slabe bakterije, pomaga pri zdravju debelega črevesa in ščiti naš imunski sistem!
Kaj za vas delajo probiotiki?
- Pomagajo pri prebavi
- Izboljšujejo laktozno netoleranco
- Preprečujejo rast patogenih bakterij
- Pomagajo pri absorpciji mineralov
- Preprečujejo diarejo
- Razstrupljajo debelo črevo
- Naravno preprečujejo okužbe
- Blažijo alergije na hrano


IMUNSKI SISTEM
 • Krepijo prirojeno imunsko odpornost
 • Zmanjšujejo simptome alergij na hrano pri otrocih
METABOLIZEM
 • Sintetizirajo vitamine B
 • Znižujejo raven strupenih/mutagenih snovi
 • Zmanjšujejo tveganje za nastajanje raka debelega čreva
 • Podpirajo dolgoročno zdravje debelega čreva
PREBAVA
 • Proizvajajo encime za prebavo laktoze
 • Izboljšujejo laktozno netoleranco
URAVNOVEŠAJO ČREVESNO MIKROFLORO
 • Nadzorujejo “slabe” bakterije
 • Preprečujejo potovalno diarejo
 • Nadzorujejo bolezen razdražljivega črevesja (ibn) in sindrom razdražljivega črevesja (ibs)
Najboljši nasveti, s pomočjo katerih med praznovanjem ne boste imeli težav z želodcem:

- Jejte dovolj domačih probiotičnih jogurtov. V kolikor vam ne teknejo ali jih nimate, lahko spodbudite in uredite prebavo z Acidophilus Plus, edinstvenimi mlečnokislinksimi probiotiki, ki v eni kapsuli združujejo kar 5 miljard dobrih probiotičnih bakterij z kar 5 vrstami različnih mlečnokislniskih bakterij.

- Za lajšanje pri težavah z želodcem, zgago, tiščanjem, težavah pri prebavi, vam predlagamo pitje pijače Aloe Vera Plus. Zelišča soka Aloe Vere delujejo pomirjajoče na živce, želodec in blažijo učinke stresa, s tem pa krepijo imunski sistem. Uravnavajo nivo kisline v želodcu, odvajajo vodo iz telesa in urejajo težave s hemeroidi. Zelišča v pijači nam pomagajo pri zdravljenju ran na želodcu in dvanajsterniku, pri prebavi hrane in poskrbijo za boljši spanec.

- Bodite zmerni v hrani in pijači.

- Pijte veliko tekočine (nesladkan čaj, voda, naravni sokovi). Hrana zaradi tekoèine nabrekne, zato imamo hitro občutek sitosti.

- Sladkarije ne potešijo lakote, ampak še bolj spodbudijo apetit.

- Omejite vse, kar zavira tvorbo želodčne kisline (alkohol, mastna hrana, kava, nikotin).

- Kozarček žganja ne pomaga pri občutku polnosti.

- Grenčične snovi, ki jih žganje vsebuje, sicer spodbudijo prebavo, a lahko dražijo želodec.


Prenajedanje z Velikonočnimi dobrotami, ne bo več problem z Aloe Vera Plus!


  Pijače Aloe Vera Plus, ki je odličnega okusa vsebuje izvleček:

  - Aloe Vere, ki pomirja, blaži slabost in pospeši prabavo

  - Kamilica, ki pomirja želodec

  - Ginseng, ki poživlja in zbistri možgane


  Preberi več o pojači ALOE VERA PLUS

Write a comment

Note: HTML is not translated!